Pregătește-te natural pentru iarnă: TOP 4 alimente bogate în vitamina C

0
63

Cea mai puternică sursă de vitamina C naturală: 100 g din acest fruct furnizează peste 5300 mg de acid ascorbic, ceea ce reprezintă peste 3000% din necesarul zilnic.

Prunul Kakadu (Terminalia ferdinandiana)

Este un fruct mic, de culoare verde pal, cu o lungime de 1,5-2 cm, cu un miez dur la mijloc, care se găsește în pădurile deschise de eucalipt din nordul Australiei. Are o textură fibroasă, un gust acru și amar și este folosit în gemuri, conserve, sosuri și sucuri. Este un fruct cu puține calorii, bogat în nutrienți, fibre, vitamine și minerale.

Prunul Kakadu conține de 6 ori mai mulți polifenoli și are o activitate antioxidantă de 13 ori mai mare decât afinele. Este cea mai bogată sursă de acid elagic, un polifenol cu efecte antiinflamatorii dovedite. În medicina alternativă este folosit pentru a trata răcelile, gripa și durerile de cap.

Prunul Kakadu este folosit în multe creme nutritive și măști de față: previne îmbătrânirea pielii, îi conferă o strălucire naturală, ajută la eliminarea bacteriilor care provoacă acnee pe față, este folosit pentru a vindeca rănile și furunculele și ajută în cazul psoriazisului.

Continuarea pe exquils.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.