marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Produsele etnobotanice raman totusi o problema la nivel de judet Vaslui. In anul 2014, aproximativ 400 de tineri consumatori de etnobotanice au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta. Desi asa numitele buticuri au disparut, produsele halucinogene se comercializeaza inca pe internet.

Recent, in municipiul Vaslui, un tanar a ajuns in stare grava la spital dupa ce a consumat astfel de droguri impreuna cu alte doua persoane.

„Simptomatologia, episodul acut si faptul ca ea s-a remis in urma tratamentului specific, ne indruma spre faptul ca diagnosticul ar fi de tulburare psihotica acuta in urma consumului de substante de natura necunoscuta, ” a declarat Dragos Vochin, seful Sectiei de Psihiatrie Vaslui.

Specialistii vasluieni sustin ca numarul celor care consuma astfel de substante este destul de mare

„La nivelul judetului Vaslui, pentru anul trecut, la urgente au fost inregistrate 388 de cazuri, dintre care majoritatea, aproape 60 la suta sunt tineri. Deci, trebuie sa ne asteptam ca, daca acele urgente sunt varfurile piramidei, trebuie sa ne gandim ca este o baza si intotdeauna vom avea aceste surprize ale tinerilor care vor incerca diferite substante”, confirma comisarul Romica Ichim, seful Centrului Regional de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Iasi.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite