joi, 18 aprilie, 2024

Prognoza meteo pentru 10, 11 si 12 aprilie: Temperaturi extrem de ridicate

Distribuie:

Publicat:

Vremea pe 10 aprilie 2018 va fi calda, iar temperaturile vor creste in urmatoarele zile. Prognoza meteo ANM anunta ca se va ajunge la 27 de grade in unele zone ale tarii.

In noaptea de luni spre marti, cerul se va innora treptat in regiunile vestice si pe arii restranse vor fi ploi slabe de scurta durata, iar in rest se va mentine mai mult senin, transmite ANM. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sudul Banatului, unde mai ales la inceputul noptii, viteza la rafala va mai atinge 55…60 km/h. Temperaturile minime se vor incadra intre 3 si 13 grade, mai coborate pana in jur de -3 grade in depresiunile Carpatilor Orientali, unde vor fi conditii de bruma. Spre sfarsitul intervalului in sud-estul teritoriului, local se va forma ceata.

Prognoza meteo pentru 10 aprilie
Marti, vremea va fi in general frumoasa si mai calda pentru aceasta data in majoritatea zonelor tarii. In regiunile vestice, nord-vestice, precum si in zona de munte aferenta, pe parcursul zilei, vor fi innorari si pe arii restranse ploi de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice. In rest, cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 25 de grade, mai scazute pe litoral, unde vor fi intre 11 si 15 grade, iar cele minime intre 0 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 13 grade in Dealurile de Vest. Dimineata si noaptea, indeosebi in sud-estul tarii, pe arii restranse va fi ceata.
Presiunea atmosferica va scadea sub normalul baric.

Vezi si: Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: Temperaturi mai ridicate decat normalul perioadei

Prognoza meteo pentru 11 aprilie
Miercuri, vremea va fi in continuare mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data, in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse si descarcari electrice pe arii relativ restranse la munte si izolat in celelalte regiuni, cu precadere in cele sud-vestice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in zona montana aferenta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 18 si 26 de grade, mai coborate pe litoral, intre 12 si 14 grade, iar cele minime intre 4 si 14 grade. Dimineata si noaptea, in zonele joase in special din est si sud-est, pe spatii mici va fi ceata.
Presiunea atmosferica nu se va schimba in mod notabil.

Prognoza meteo pentru 12 aprilie 2018
Joi, temperatura aerului va creste, in cea mai mare parte a tarii, astfel incat vremea va deveni deosebit de calda, in regiunile intracarpatice. Maximele vor avea valori de la 13…15 grade pe litoral, pana spre 27 de grade, izolat in vest, nord-vest si centru, iar minimele, in general, intre 5 si 15 grade. Cerul va fi variabil, cu innorari, averse si descarcari electrice – ziua, pe arii restranse in zonele montane, iar noaptea local in vest si sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare, mai ales in a doua parte a intervalului, in Banat, Crisana si partial in Transilvania si Maramures, precum si la munte, in special pe crestele Muntilor Banatului si ale Carpatilor Meridionali. Dimineata si noaptea, cu precadere in sud si sud-est, pe spatii mici va fi ceata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img