miercuri, 29 mai, 2024

Prognoza meteo pentru marti, 24 iulie: Sunt anuntate ploi in Romania

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru marti, 24 iulie, anunta o vreme instabila, cu o perioada foarte umeda la nivelul tarii noastre.

loile ne vor da batai de cap in urmatoarea perioada. Local, cantitatile de apa vor ajunge pana la 30-50 de mm, insa izolat se vor inregistra cantitati de apa mult mai insemnate, de pana la 100-120 de mm, indeosebi in sudul si in sud-estul teritoriului (desi cu totul punctiform nu sunt excluse a se acumula cantitati chiar mai mari de 120 de mm), urmand sa existe riscul producerii unor inundatii localizate.

Din punct de vedere termic, inceputul intervalului va fi apropiat de media climatologica a perioadei, sau chiar usor sub aceasta in regiunile intracarpatice, in timp ce a doua parte a intervalului va fi mai calda, ca urmare a cresterii presiunii atmosferice, in weekend temperaturile maxime urmand sa se apropie sau chiar sa atinga pragul caniculei in sud si in sud-est. 

Marti vremea va fi in general instabila in majoritatea regiunilor tarii. Pe arii extinse vor cadea averse de ploaie insotite de descarcari electrice si izolat de grindina de dimensiuni mici si medii, iar cantitatile de apa vor ajunge izolat pana la 30-40 de mm, indeosebi in jumatatea sudica a teritoriului. Vantul va sufla moderat in vestul tarii si slab, cel mult slab pana la moderat in rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 21 si 26 de grade in Transilvania si Maramures, 23-28 de grade in Banat si Crisana, 26-31 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si 22-27 de grade in Moldova, cu cele mai scazute valori asteptate a se inregistra in extremitatea nordica a regiunii. 

Vremea Bucuresti 24 iulie 2018
Vremea in Bucuresti se anunta mohorata si ploioasa. Sunt anuntate furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza si pe timpul noptii. Sansele de ploaie sunt de 100%, vantul va sufla slab ti moderat, iar cantitatile de apa sunt insemnate 7 l/m² pe timpul zilei si 2 l/m²  pe timpul noptii.  Pentru prima zi cu soare la Bucuresti, trebuie sa mai asteptati. Aceasta va veni abia pe 1 august!

Temperaturile cresc cu un grad fata de ziua precedenta si ating maxime de 27°C si minime de 19°C.

Prognoza meteo la munte 24 iulie 2018
Vremea la munte continua cu ploi, furtuni, descarcari electrice si cantitati mari de apa. Temperaturile sunt in scadere cu doua grade Celsius. Temperaturile maxime ating 22°, iar cele minime vor fi de 16°C. Cantitatile de precipitatii sunt de 7 l/m² pe timpul zilei, iar pe timpul noptii vor fi de 5 l/m². Pentru prima zi cu soare la munte, trebuie sa mai asteptati. Aceasta va veni abia pe 1 august!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img