joi, 28 martie, 2024

Punctul sensibil al Ucrainei, lovit puternic de forțele rusești: ‘Recuperarea devine din ce în ce mai dificilă și durează mai mult’

Distribuie:

Publicat:

Aprovizionarea cu energie a Ucrainei a suferit un „deficit semnificativ" după o serie de noi atacuri cu rachete rusești, au anunțat oficialii ucraineni, informează Mediafax.

Ucraina are un „deficit semnificativ" în aprovizionarea cu energie după ce rețeaua electrică a țării a fost atacată cu 13 rachete și 15 drone.

Operatorul energetic de stat Ukrenergo a anunțat că rețeaua electrică „încă își revine" după o serie anterioară de atacuri cu rachete și, prin urmare, producția de energie electrică „nu poate acoperi în totalitate consumul".

Operatorul a mai spus că se lucrează la „refacerea instalațiilor avariate de atacurile inamice".

„Cu toate acestea, după fiecare atac ulterior al rușilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă și durează mai mult", a precizat operatorul.

Sistemul energetic al Ucrainei a fost supus unor atacuri repetate de la începutul războiului, iar întreruperile de curent electric au devenit un eveniment obișnuit în întreaga țară.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img