sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Raspunsul Rusiei la anuntul lui Donald Trump! Suntem foarte ingrijorati

Distribuie:

Publicat:

Rusia a declarat joi ca este 'foarte ingrijorata' in urma deciziei presedintelui american Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului si a cerut tuturor partilor implicate in conflictul israeliano-palestinian sa dea dovada de 'retinere' si sa apeleze la dialog, relateaza AFP.

'Moscova este foarte ingrijorata de decizia anuntata la Washington', a afirmat Ministerul de Externe rus intr-un comunicat, adaugand ca se teme de consecinte grave pentru intreaga regiune, scrie agerpres.ro. 
'O solutionare corecta si sigura a conflictului israeliano-palestinian trebuie realizata pe o baza juridica internationala, tinand seama de rezolutiile Consiliului de Securitate si ale Adunarii Generale a ONU, care prevad solutionarea tuturor aspectelor legate de statutul final al teritoriilor palestiniene, inclusiv problema delicata a Ierusalimului, in cadrul negocierilor directe israeliano-palestiniene', a mai spus ministerul rus.

'Facem apel la toate partile implicate sa dea dovada de retinere si sa renunte la actiuni necontrolate', a adaugat ministerul rus, cerand totodata discutarea chestiunii 'accesului liber al tuturor credinciosilor la locurile sfinte ale Ierusalimului'. Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a declarat de asemenea 'ingrijorat' de urmarile anuntului presedintelui american. 'Noi credem ca aceasta decizie nu contribuie cu nimic la progresul reglementarii situatiei in Orientul Mijlociu, ci, dimpotriva, conduce asa cum vedem la diviziuni in cadrul comunitatii internationale', le-a spus el jurnalistilor.

Rusia, membru al Consiliului de Securitate al ONU si al Cvartetului pentru Orientul Apropiat, sustine o 'existenta sigura si pasnica a Israelului in cadrul frontierelor recunoscute la nivel international, precum si realizarea sperantelor poporului palestinian prin crearea unui stat independent propriu', a mai spus Ministerul de Externe rus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img