duminică, 2 aprilie, 2023

Publicat:

Politistii vasluieni au desfasurat o actiune in cursul zilei de 18 februarie, pentru intarirea climatului de siguranta publica in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, precum si pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar. Astfel de actiuni vor mai fi desfasurate pe parcursul anului scolar.

    Serviciul de Ordine Publica a coordonat aceasta actiune, politistii din intreg judetul desfasurand activitati pentru prevenirea si combaterea comertului ilegal cu produse din alcool si tutun, a incalcarilor prevederilor legale privind protectia consumatorului la unitatile de alimentatie publica din vecinatatea scolilor, precum si a absenteismului scolar.

    Astfel, politistii au efectuat controale la agentii economici care isi desfasoara activitatea in zona unitatilor de invatamant preuniversitar, care au ca obiect de activitate comertul cu produse alimentare si care ofera ilicit, spre vanzare, elevilor, bauturi alcoolice si tigari. De asemenea, au fost verificate locurile si zonele  situate in apropierea unitatilor de invatamant (baruri, cafenele, sali de biliard, parcuri, zone de agrement, sali de joc etc.), pentru identificarea elevilor care absenteaza de la orele de curs.

    La aceasta actiune au participat 65 de politisti si 7 reprezentati ai Inspectoratului Scolar Judetean. Pe parcursul activitatilor au fost verificate 85 de societati comerciale din zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar.

    In urma controalelor si verificarilor au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 4.200 lei (dintre care 10 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si 7 la Legea nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice).

    Totodata, au fost identificati 21 de elevi care frecventau barurile si cafenelele, absentand de la orele de curs. Acestia au fost prezentati conducerii unitatilor de invatamant din care faceau parte.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite