Într-adevăr, în Marea Neagră există rechini. Cel mai cunoscut este Câinele de Mare. Nu trebuie să vă faceți griji, însă. În comparație cu alți rechini, acest rechin este mult mai mic și mai timid, așa că nu se găsește pe țărm și trăiește în mijlocul mării. Iată la ce adâncime trăiește acest rechin!
Deși s-a înregistrat o scădere dramatică a numărului de rechini de la Marea Neagră, această regiune încă găzduiește anumite specii de rechini, printre care multe sunt pe cale de dispariție. Aici se mai găsesc țestoase, midii Zebra, pești indigeni.
Rechinul care trăiește în Marea Neagră
Rechinii au o istorie lungă, de peste 400 de milioane de ani, pe pământ. Marea Neagră adăpostește rechini. Această regiune a Europei găzduiește cinci specii diferite de rechini, dintre care multe sunt considerate vulnerabile.
Populația de rechini din Marea Neagră a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, mai sunt câțiva rechini la adâncimi mari. Există cinci specii de rechini care se găsesc în Marea Neagră. Cel mai cunoscut este Câinele de mare.
Rechinii sunt prădători, dar cei găsiți în Marea Neagră nu sunt periculoși. Nicio persoană nu a fost atacată vreodată de un rechin în această regiune. De fapt, majoritatea rechinilor se ascund atunci când simt că ar putea fi oameni în apropiere.
Cât de periculoși sunt, de fapt, rechinii din Marea Neagră
Rechinii din Marea Neagră nu sunt prea agresivi, în special față de oameni. În consecință, nu au existat atacuri de rechini în această zonă. Bazinul Mării Negre conține aproximativ 2.500 de specii de organisme vii, care au dimensiuni relativ mici.
Rechinii din Marea Neagră nu reprezintă o amenințare pentru oameni. De obicei, Câinele de Mare poate fi găsit la o adâncime de 25-75 de metri. Atinge cel mult 1,8 metri lungime și o greutate maximă de 13-14 kilograme.