duminică, 26 martie, 2023

„Regina prajiturilor” este geniala! Se face foarte rapid si e DELICIOASA. Merita!

Publicat:

Prajitura duo este deliciul pe care-l astepti ca incalzire pentru bunatatile pe care le pregatesti de sarbatori si incalzirea pentru cozonac. Nu-i asa ca arata de-a dreptul apetisant? Ei, noi avem ingredientele pentru 25 de portii si instructiuni care sa te ajute sa o prepari in doar 60 de minute.

Ingrediente:

Pentru foi:
4 galbenusuri
150 gr zahar
150 ml ulei
2 linguri cacao
1 lingura otet
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 plic praf de copt
1 fiola esenta de vanilie (2ml)
1 fiola esenta de rom (2ml)
850 gr faina

Pentru creme:
6 galbenusuri
150 gr zahar
1.5 l lapte
250 gr faina
100 gr ciocolata neagra cu concentratie 74%
100 gr ciocolata alba
250 gr unt (82%)
1 praf sare
1 fiola esenta de vanilie (2ml)
1 fiola esenta de rom (2ml)

NOTA: Serveste 24 de portii / Timp de preparare: 60 minute.

Mod de preparare:

1. Freaca intr-un bol galbenusurile cu praf de sare si zahar apoi adauga pe rand: uleiul, laptele, bicarbonatul stins in otet, praful de copt cernut impreuna cu 100g din faina si omogenizeaza dupa fiecare adaos

2. Imparte compozitia in doua. Adauga intr–una dintre parti esenta de vanilie si 400g de faina, iar in cealalta adauga esenta de rom, cantitatea specifica de cacao si 350g faina. Faina se adauga treptat si se amesteca bine aluatul rezultat, la inceput cu telul sau mixerul, apoi cu mainile infainate. Trebuie sa te opresti din a adauga faina atunci cand aluatul nu se mai lipeste de maini.

3. Lasa aluaturile obtinute sa ”se odihneasca” timp de 10-15 minute apoi imparte-le in cate doua foi pe care sa le coci pe dosul tavii in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cate 3-5 minute. In ceea ce priveste crema, amesteca galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana devin spumoase, apoi dilueaza-le cu 100ml lapte rece si adauga faina, omogenizand bine compozitia

4. Restul de lapte il vom adauga treptat, fierbinte, amestecand intens si se lasa crema la fiert pana se ingroasa asemeni unei budinci, amestecand constant pentru a feri compozitia de lipire. Imparte compozitia in doua parti (daca vrei mai multa ciocolata de exemplu, partile pot fi inegale). In una dintre parti adauga esenta de rom si ciocolata neagra, topitaalaturi de 125 gr unt.

5. In cealalta parte pune esenta de vanilie si ciocolata alba, topita alaturi de 125 g unt. Omogenizeaza bine cremele. Ciocolata trebuie sa fie adaugata fierbinte. Lasa cremele sa se tempereze si intinde-le pe foile coapte pe dosul tavii.

6. La sfarsit, acopera prajitura cu o folie alimentara si pune o greutate deasupra, apoi las-o la frigider 4-5 ore cel putin, pentru a presa prajitura. Pudreaza cu zahar.

sursa

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite