Reprezentantii Bisericilor ortodoxe indeamna crestinii sa voteze la alegerile europarlamentare

Publicat:

Membrii Comitetului Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana (CROCEU) ii incurajeaza pe crestini sa ia parte in mod activ la alegerile europarlamentare din perioada 22 – 25 mai, contribuind astfel la „perfectionarea proiectului european”.

 Membrii Comitetului Reprezentantilor Bisericilor Ortodoxe pe langa Uniunea Europeana (CROCEU) s-au intalnit la Bruxelles si au hotarat sa publice un comunicat in vederea apropiatelor alegeri care vor avea loc in cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, pentru a fi alesi cei 751 de membri ai Parlamentului European in urmatorii cinci ani, se arata pe site-ul reprezentantei BOR pe langa institutiile europene.

Crestinii sunt astfel indemnati sa participe la acest scrutin, considerat de importanta maxima.

„Asigurarea unei cat mai largi participari la exercitarea acestui drept democratic este de importanta maxima. Niciun stat – sau parte a unui stat – nu poate face fata de unul singur provocarilor din ce in ce mai mari ale unei lumi aflate intr-un rapid proces de globalizare. Participarea crestinilor la aceste alegeri sta la baza credintei ca este nevoie de incurajarea cat mai multor factori de a lucra impreuna pentru o lume mai buna, in spirit de solidaritate. Uniti, suntem mai puternici”, afirma CROCEU.

 Reprezentantii Bisericilor ortodoxe subliniaza, acelasi context, ca Uniunea Europeana nu este doar inca o institutie care urmareste apararea intereselor economice individuale si colective. ‘”Mai degraba, Uniunea Europeana este purtatoarea aspiratiilor a sute de milioane de oameni ce traiesc in tarile lor, dar isi doresc sa fie parte a unei familii mai mari de popoare, care lucreaza impreuna pentru consolidarea standardelor sociale, demnitatea vietii si securitatea societatii. Cu totii suntem responsabili de edificarea si dezvoltarea unor institutii sustenabile din punct de vedere social, economic si ecologic. Crestinii sunt incurajati sa ia parte in mod activ la aceste alegeri, contribuind astfel la perfectionarea proiectului european”, au precizat acestia.

CROCEU
este format din reprezentantii la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Romane, Bisericii Ciprului si Bisericii Greciei.

In Romania, alegerile europarlamentare vor avea loc la 25 mai.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img