marți, 5 decembrie, 2023

Retea de TRAFICANTI DE MINORI, destructurata.

Distribuie:

Publicat:

O grupare specializata in trafic de minori din Bacau, acuzata ca a exploatat sexual mai multe adolescente, unele care nu implinisera varsta de 15 ani.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, reteaua de traficanti de minori a fost destructurata in urma unor perchezitii desfasurate la trei locuinte care apartin membrilor gruparii infractionale, fiind puse in aplicare 12 mandate de aducere.

Gruparea infractionala, sustin anchetatorii, era specializata in trafic de minori, proxenetism si prostitutie. Mai mult, membrii retelei sunt acuzati si de acte sexuale cu minori, in conditiile in care unele minore exploatate nu aveau implinita varsta de 15 ani.

“Din cercetari a rezultat ca, in perioada 2013-2014, sase membri ai gruparii infractionale, cu varste cuprinse intre 14 si 54 de ani, ar fi racolat mai multe minore din Bacau, pe care le-ar fi lipsit de libertate in mod ilegal. Prin amenintari si violente, le-ar fi obligat sa practice prostitutia in folosul lor, in diferite locuinte sau la domiciliile clientilor. In baza probatoriului administrat in cauza, trei dintre suspecti, cu varste de 26, 28 si 54 de ani, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor de asociere in grup infractional organizat si trafic de minori”, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al IPJ Bacau, Narcisa Butnaru.

Cercetarile in acest caz, desfasurate sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, vor continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a retelei de traficanti de minori.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img