joi, 22 februarie, 2024

Retelele sociale, benefice pentru adolescenti: studiul care le contrazice pe toate de pana acum

Distribuie:

Publicat:

Am intalnit o gramada de statistici care ne arata ca timpul generos petrecut de tineri pe retelele sociale nu este benefic pentru sanatatea lor mintala. Un nou studiu insa, incearca sa ateste contrariul.

Cel mai recent studiu al celor de la Pew Research Center a cautat sa demonstreze cu statistici clare modul in care retelele sociale faciliteaza dezvoltare emotionala sanatoasa a tinerilor. La prima vedere, adolescentii simt o presiune constanta sa posteze pentru a genera interes si a aduna like-uri si comentarii sau pentru a-si imbunatati imaginea in fata publicului. In acelasi timp, sunt coplesiti de drama constanta din online si volumul titanic de comentarii negative si ura manifestata pe o varietate mare de subiecte.

In contrast insa cu elementele negative de mai sus, multi adolescenti sunt foarte incantati de partile bune ale timpului petrecut pe retele sociale. Pentru a ajunge la beneficiile platformelor online, cei de la Pew Research Center au chestionat 743 de tineri cu varste intre 13 si 17 ani intre 7 martie si 10 aprilie 2018.

Dintre ei, 80% au afirmat ca retele sociale i-au ajutat sa sa se simta mai apropiati de prieteni. Aproape 70% au fost incantati in legatura cu faptul ca platforme precum Facebook, Instagram sau Twitter au facilitat interactiunea cu un grup mai diversificat de persoane. In plus, din online si-au luat suportul moral in perioade dificile din viata lor.

Nu mai putin de 66% au afirmat ca retelele sociale i-au ajutat sa-si manifeste suportul pentru diverse cauze si subiecte importante pentru ei. In mod surprinzator, 68% dintre cei chestionati au spus ca platformele online de socializare i-au ajutat sa se simta mai acceptati.

Partea imbucuratoare este ca, desi au fost incantati de Facebook, Instagram sau Twitter, doar 37% dintre tineri au clasificat retelele sociale ca fiind o sursa de informare de incredere. Doar sapte procente dintre adolescentii intervievati au spus ca platformele cu pricina te ajuta enorm sa te informezi, cand vine vorba de stiri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img