Ingrediente:
400 g piept pui gatit taiat fasii
125 ml sos Caesar
1 lingurita parmezan ras
2 oua fierte
1/4 legatura patrunjel tocat
1 salata verde mare cu frunzele rupte in bucati
4 felii prosciutto curatate de grasime
ulei de masline
3 felii paine
Pentru sos:
150 g parmezan ras
3 linguri mustar Dijon
2 linguri otet de vin alb
250 g maioneza
2 fileuri ansoa
50 ml ulei de masline
1 catel usturoi zdrobit
un praf de sare
Mod de preparare:
Prajeste feliile de paine taiate in bucati si stropite cu ulei de masline in cuptorul incins la 200C. Pe aceeasi tava aseaza si feliile de prosciutto. Lasa-le la cuptor timp de 7-8 minute. Apoi scoate-le sa se raceasca.
Sos Caesar:
Pune parmezanul si otetul intr-un robot de bucatarie si mixeaza pana cand obtii o pasta omogena. Adauga maioneza, mustarul, fileurile de ansoa, sarea, usturoiul si uleiul si mixeaza pana cand omogenizezi.
Rupe prosciutto in bucati. Amesteca-le cu fasiile de carne de pui, ouale taiate in 8 felii, parmezanul, bucatelele de paine si frunzele de salata.
Toarna sosul peste ele si serveste imediat.
sursa: foodstory