Ingrediente:
2 cani de apa
4 linguri de dulceata
1 pahar mare de nuca (sau cocos)
4 cani faina alba
2 linguri cacao
1 cana zahar
coaja de lamaie
1/2 cana ulei
esenta de vanilie
1 pachet amoniac stins cu otet sau cu lamaie
1 praf de sare
zahar vanilat
Mod de preparare:
Apa se pune la incalzit cu zaharul si se amesteca usor, pana cand se topeste zaharul, apoi se lasa la racit si se adauga faina, cacao si se amesteca. Adaugam dulceata, uleiul, mirodeniile si bicarbonatul de amoniu deja stins cu otet sau lamaie. Se amesteca bine si se adauga nuca maruntita sau alunele. Tapetam o tava, potrivita ca marime, cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, apoi se baga in cuptorul incins si se coace la foc potrivit. Cand s-a racit, se pudreaza cu zahar.
sursa: a1