Rezervele valutare ale BNR au crescut la 50,202 miliarde euro

Publicat:

Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 50,202 miliarde de euro, la 31 ianuarie 2023, în creştere cu 7,64%, faţă de 46,636 miliarde de euro la 31 decembrie 2022, a anunţat miercuri BNR.

În cursul lunii au avut loc intrări de 4,754 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor denominate în dolari americani în valoare nominală netă de aproximativ 3,753 miliarde de dolari americani); alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, informează Agerpres.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 1,188 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,865 miliarde de euro.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img