joi, 30 mai, 2024

Rezultate notabile pentru elevii din Vaslui la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română – FOTO

Distribuie:

Publicat:

În perioada 18-21 aprilie 2024, la Slatina, în județul Olt, s-a desfășurat faza națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru clasele V-VIII, eveniment ce a adunat tineri talentați din întreaga țară. Județul Vaslui s-a remarcat prin prezența a cinci eleve cu rezultate notabile, care au strălucit prin performanțele lor în cadrul competiției.

Cele cinci eleve care au reprezentat județul Vaslui sunt:

  • Timofte Natalia-Maria, clasa a V-a, de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, îndrumată de profesorul Elena Alexa;
  • Tănase Maia-Maria, clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială Nr.1 Gara Banca, cu îndrumătorii Mihaela Acasandrei și Elena-Liliana Dumitriu-Broștic de la Centrul Județean de Excelență Vaslui;
  • Cebuc Victoria-Maria, clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, alături de îndrumătorii Carmen Hodea și Nicoleta-Georgeta Solomon de la Centrul Județean de Excelență Vaslui;
  • Ignat Smaranda, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, cu profesorul îndrumător Cristina-Mona Căruțașu;
  • Garabet Ariana-Maria, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui, avându-l ca profesor îndrumător pe Rodica Mihalache.

Această competiție a fost marcată de patru zile intense, încărcate cu emoții, începând cu festivitatea de deschidere și continuând cu cele două zile de concurs, 19 și 20 aprilie, când elevele din Vaslui au susținut probele scrise și orale. Performanțele lor notabile au fost răsplătite cu punctaje bune și foarte bune, fapt ce a adus mândrie și bucurie comunității școlare din Vaslui.

Elevii au fost însoțiți și încurajați pe tot parcursul competiției de către doamna profesor Elena Alexa, care și-a dedicat timpul și expertiza pentru a-i ghida către succes.

Timofte Natalia-Maria, din clasa a V-a, a adus onoare județului Vaslui prin obținerea unei MENȚIUNI acordate de Ministerul Educației, având un punctaj remarcabil.

Este demn de remarcat pasiunea și dedicarea doamnelor profesor coordonatoare, Mihaela Acasandrei, Elena-Liliana Dumitriu-Broștic, Carmen Hodea, Nicoleta-Georgeta Solomon, Cristina-Mona Căruțașu și Rodica Mihalache, care au contribuit esențial la pregătirea și îndrumarea elevilor în această competiție prestigioasă.

Olimpiada națională de limba și literatura română pentru clasele V-VIII a fost un prilej de a evidenția talentul și dedicarea elevilor în domeniul literaturii și al limbii române. Performanța lor este o dovadă clară că literatura este o artă ce merită să fie cultivată și că păstrarea limbii materne este o trudă a celor mai buni.

Le dorim tuturor elevilor din Vaslui mult succes în proiectele lor viitoare și îi felicităm încă o dată pentru performanțele lor notabile!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img