duminică, 26 martie, 2023

Rezultatele actiunilor organizate de catre IPJ Vaslui in perioada Sarbatorilor Pascale

Publicat:

In perioada 10-13 aprilie, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, aproximativ 230 de politisti vasluieni au actionat zilnic, suplimentar fata de dispozitivul curent, pentru asigurarea ordinii si linistii publice, protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, a patrimoniului acestora, precum si pentru prevenirea oricaror fapte antisociale. De asemenea, politistii au fost prezenti in cadrul dispozitivelor suplimentare instituite in zona lacasurilor de cult, precum si in locurile unde s-au desfasurat manifestari publice ocazionate de sarbatori. 

In urma activitatilor specifice desfasurate, politistii vasluieni au constatat 11 infractiuni, dintre care 3 de natura judiciara. De asemenea, politistii au aplicat 363 sanctiuni contraventionale, cele mai multe pentru abateri la regimul circulatiei rutiere, pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si pentru efectuarea de activitati comerciale ilicite. Valoarea totala a amenzilor aplicate a depasit 60.000 de lei.

Au fost ridicate 3 certificate de inmatriculare, iar 8 permise de conducere au fost retinute pentru abateri de la normele rutiere.

Pe fondul nerespectarii prevederilor legale in domeniul circulatiei rutiere, s-a produs un accident de circulatie grav in mediul rural, soldat cu o persoana decedata si una ranita usor.

Politistii au intocmit dosare penale pe numele a 8 persoane, depistate in timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, desi se aflau sub influenta alcoolului sau nu posedau permis de conducere. In urma testarilor alcoolscopice efectuate cu aparatul alcooltest, au fost obtinute valori cuprinse intre 0,45 si 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite