marți, 28 martie, 2023

Publicat:

La sfarsit de saptamana, politistii au continuat actiunile preventiv-reactive, in sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in perioada premergatoare Sfintelor Sarbatori ale Pastelui Catolic si Ortodox.

La nivelul judetului Vaslui, politistii au efectuat 207 de controale in cadrul actiunii pentru prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul comercializarii produselor de panificatie si a produselor alimentare de sezon. Au fost efectuate verificari la 116 societati comerciale si 91 persoane fizice, privind documentele de provenienta, modul de inregistrare a operatiunilor comerciale, dar si privind conditiile de depozitare si vanzare a produselor alimentare.

In urma controalelor, au fost inregistrate 2 dosare penale pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului cauzat fiind de 10.000 de lei.

Politistii au aplicat 110 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 72.000 de lei. De asemenea, politistii au confiscat produse de panificatie, in valoare totala de 6.302 de lei.

Controale au fost efectuate si in pietele agroalimentare si depozitele din municipiile Vaslui, Barlad si Husi, pentru prevenirea si descurajarea evaziunii fiscale in domeniul comertului cu peste si produse din peste.

Pe aceasta linie, politistii au executat 228 controale, dintre care 129 la societati comerciale si 99 la persoane fizice. In urma controalelor, au fost inregistrate 2 dosare penale pentru evaziune fiscala, valoarea estimata a prejudiciului cauzat fiind de 37.000 lei.

Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 114 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 34.722 lei. Ca masuri complementare,  politistii au confiscat 118 kg peste, precum si alte produse din peste, in valoare totala de 9.619 de lei.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, in cadrul planului de actiuni la nivel national, dispus de Seful Politiei Romane, pentru perioada 2- 9 aprilie, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale premergator Sarbatorilor de Pasti, cu preponderenta a celor de evaziune fiscala.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite