vineri, 26 aprilie, 2024

Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat

Distribuie:

Publicat:

Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat, inlocuindu-l pe Serban Nicolae, au decis membrii CExN PSD, reuniti in sedinta, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

UPDATE 13:29 Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat, in locul lui Serban Nicolae-surse

Robert Cazanciuc preia conducerea Comisiei Juridice din Senat, inlocuindu-l pe Serban Nicolae, au decis membrii CExN PSD, reuniti in sedinta, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Membrii PSD, reuniti miercuri in sedinta Consiliului National Executiv, au decis ca Mihai Fifor sa preia sefia Grupului PSD din Senat, in timp ce Robert Cazanciuc va fi seful Comisiei Juridice, au declarat surse politice pentru agentia MEDIAFAX.

Mihai Fifor este presedintele Consiliului National al PSD si a fost luat in calcul pentru propunerea de premier, dupa alegerile din decembrie 2016.

Robert Cazanciuc a fost ministru al Justitiei in Cabinetul Ponta.

Senatorul PSD Mihai Fifor, posibil inlocuitor al lui Serban Nicolae la sefia grupului din Senat / Nicolae isi va pierde ambele functii detinute in Senat

Senatorul PSD Mihai Fifor ar putea fi propus, miercuri, de liderul PSD Liviu Dragnea pentru a prelua sefia grupului PSD din Senat, acesta urmand sa il inlocuiasca astfel pe Serban Nicolae, care va fi sanctionat, tot la propunerea lui Dragnea, de CExN, au precizat pentru MEDIAFAX surse din partid.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD s-a reunit, miercuri, la ora transmiterii acestei stiri, la Bucuresti, la cererea liderului Liviu Dragnea, pentru a decide daca si in ce mod vor fi sanctionati senatorul Serban Nicolae si deputatul Nicolae Bacalbasa, dar si pentru a valida candidaturi la alegerile partiale din 11 iunie.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a venit la sedinta insotit de senatorul PSD Mihai Fifor si de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Dragnea le-a spus jurnalistilor, inainte de a intra in sala de sedinta, ca isi mentine declaratiile anterioare potrivit carora Serban Nicolae trebuie sanctionat.

Serban Nicolae a venit la sedinta CExN, insa a evitat sa faca declaratii presei. Potrivit unor surse, este posibil ca el sa isi depuna mandatul de lider de grup si de presedinte al Comisiei juridice, ca sa nu mai fie necesar ca Dragnea sa faca o propunere de sanctionare.

In locul lui Serban Nicolae la sefia Comisiei juridice ar putea fi propus senatorul PSD Robert Cazanciuc.

CExN al PSD a fost convocat, saptamana trecuta, de catre presedintele partidului, Liviu Dragnea, in mod special pentru a discuta cazul presedintelui Comisiei Juridice din Senat, Serban Nicolae, care este si liderul grupului PSD din Senat.

Dragnea a declarat public ca este „nemultumit” de modul in care Serban Nicolae a gestionat lucrarile Comisiei juridice din Senat in ceea ce priveste Legea gratierii, in conditiile in care acesta a propus, iar senatorii PSD din Comisie au votat, gratierea faptelor de coruptie, desi atat el, cat si premierul Grindeanu au avut declaratii publice prin care s-au pozitionat impotriva acestei propuneri.

Surse din PSD au precizat ca „nemultumirea” lui Dragnea ar avea la baza faptul ca Serban Nicolae le-ar fi transmis senatorilor PSD din Comisia juridica informatii gresite despre decizia politica a partidului.

„Pe mine m-a interesat ca acele amendamente (privind gratierea faptelor de coruptie, n.r.) sa nu fie adoptate. Eu am inteles – dar vreau sa discutam in mod deschis si transparent in CExN asta – ca li s-a spus (senatorilor PSD din Comisia juridica, n.r.) ca e in regula cu acele amendamente. Cand au vazut pozitia mea, si-au dat seama ca, de fapt, nu era o informatie corecta”, a spus Dragnea, saptamana trecuta.

Mai mult, Dragnea si Serban Nicolae au avut un schimb de replici, desfasurat prin intermediul presei, care a culminat cu o declaratie „dura” a liderului PSD la adresa lui Nicolae, privind faptul ca „parerile personale” se pot exprima „in baie”.

Dragnea a apelat, totodata, si la argumentul autoritatii pe care i-o da functia de lider al partidului.

„Daca nu mai am autoritate in partid, o sa vad, o sa plec si o sa ma apuc de pescuit in mod profesionit”, a declarat, public, liderul PSD. 

Surse din PSD au mentionat ca Serban Nicolae risca sa piarda, miercuri, atat functia de presedinte al Comisiei juridice din Senat, cat si pe cea de lider de grup.

„Dupa cate stiu eu PSD, ori pierde amandoua functiile, ori le pastreaza pe amandoua”, a precizat sursa citata.

Intre timp, in cursul zilei de marti, s-a adaugat, in mod inopinat, o alta tema de discutie pe ordinea de zi a CExN de miercuri, tot la categoria „Sanctiuni”.

Este vorba de cazul deputatului PSD Nicolae Bacalbasa, care, in timpul unui discurs sustinut in fata plenului comun al Parlamentului, a folosit gesturi si cuvinte obscene, triviale.

Dragnea s-a sesizat imediat si a declarat public ca CExN va lua in discutie aceasta „speta”, mai ales ca Bacalbasa nu este la prima „iesire” de acest gen, desi a vorbit personal cu acesta si i-a solicitat sa se abtina.

In ceea ce il priveste pe Bacalbasa, surse din PSD au precizat ca este posibil ca CExN sa decisa suspendarea sa din partid, pe o perioada determinata, asa cum s-a intamplat intamplat in cazul deputatului Catalin Radulescu, care a devenit notoriu in urma declaratiilor sale publice privind posesia unei mitraliere AKM.

Pe de alta parte, tot in sedinta de miercuri, CExN al PSD va discuta si despre candidaturile pe care social-democratii le vor sustine la alegerile partiale din 11 iunie. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img