marți, 16 aprilie, 2024

Rusia a legalizat pirateria. Nu mai trebuie plătite drepturi de proprietate intelectuală firmelor din țările care susțin sancțiunile

Distribuie:

Publicat:

Guvernul de la Moscova a decis că firmelor din țările pe care Kremlinul le cataloghează drept „neprietenoase” nu mai trebuie să le fie plătite drepturi de proprietate intelectuală. Amintim că pe listă se află toate statele membre ale Uniunii Europene, Statele Unite (evident) și țări ca Albania, Islanda, Liechtenstein, San Marino, Canada, Japonia, Micronezia, Noua Zeelandă, printre altele.

Rossiysaka Gazeta, unul dintre ziarele controlate de guvernul rus, a anunțat la începutul săptămânii că premierul Mihail Mișustin a semnat un decret care modifică metodologia care stabilește compensațiile pentru companiile ale căror drepturi intelectuale sunt încălcate (intrând aici și piratarea), stabilind noul cuantum la 0.

Presa rusă a scris anterior că guvernul lui Mișustin a analizat diferite măsuri care să penalizeze companiile care decid să părăsească sau să își suspende activitățile din țară ca urmare a invadării Ucrainei, pregătind deja o listă cu companiile ale căror active pot fi naționalizate.

Euractiv scrie că o altă măsură despre care s-a discutat a fost dezincriminarea și eliminarea răspunderii civile pentru folosirea de software piratat din „țările care susțin sancțiunile”. Printre companiile care au decis să plece din Rusia sau să își suspende activitățile din țara lui Putin se numără giganți ca Microsoft, Sony, Apple, Netflix, Disney, Avast și Norton, mari studiouri de jocuri ca Activision Blizzard, Ubisoft sau Epic Games și multe altele.

COntinuarea pe stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img