vineri, 29 martie, 2024

Samsung isi linisteste utilizatorii: Galaxy S7 nu are probleme cu bateria

Distribuie:

Publicat:

Galaxy S7 este un smartphonesigur si nu are probleme cu bateria, a anuntat gigantul coreean Samsung, care incearca astfel sa calmeze utilizatorii dupa scandalul cu smartphone-ul exploziv, Note 7, care pare ca se repeta.

Reprezentantii companiei s-au vazut nevoiti sa faca aceasta precizare dupa ce presa a semnalat mai multe cazuri in care smartphone-ul Galaxy S7 s-a defectat. Un paramedic si un reporter din Statele Unite, plus o mama din Australia sustin fiecare ca modelul de Galaxy S7 pe care-l detineau a inceput sa scoata fum.

Compania coreeana a negat ca problemele respective ar fi ca urmare a unei defectiuni interne, ci ca in toate cele trei cazuri exista indicii clare de socuri externe.

In acelasi timp, Samsung este acuzata in Statele Unite ca problemele cu bateria nu sunt limitate doar la modelul Note 7, ci si ca smartphone-uri mai vechi ale companiei ar suferi de aceeasi problema.

Este lesne de inteles ca pentru Samsung o extindere a perceptiei de “smartphone-uri explozive” ar fi dezastruoasa. Ultimul lucru pe care cei de la Samsung si-l doresc este ca lumea sa creada ca toate telefoanele sale ar putea suferi de acelasi defect ca Note 7.

In fapt, Samsung a incercat pe mai multe cai, inclusiv prin bonusuri financiare, sa-i convinga pe cei ramasi fara Note 7 sa aleaga Galaxy S7. Daca Galaxy S7 ar fi dovedit ca are aceleasi probleme ca Note 7, ar insemna ca Samsung nu mai are pe piata niciun flagship pana anul viitor, cand vor fi lansate Galaxy S8 si, mai apoi, Note 8.

Perioada in care apar aceste informatii duce, insa, cu gandul mai degraba la o dezinformare careia ii poate cadea victima compania coreeana. Galaxy S7 este disponibil pe piata din primavara acestui an, iar pana la incidentele cu Note 7 nu a existat niciun indiciu ca ar avea astfel de probleme. Acestea au inceput sa apara abia dupa episodul Note 7.

Samsung a retras definitiv smartphone-ul Note 7 dupa ce mai multe modele au explodat, iar producatorul nu a reusit sa depisteze problema. Drept urmare, profitul de la an la an al companiei coreene a scazut in ultimul trimestru cu 30 de procente.

Pana acum, au fost vandute peste 10 milioane de modele Galaxy S7.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img