Reteta de paine umpluta in stil italian

0
106

Ingrediente:

1 paine
100 ml ulei de masline
1-2 linguri unt
2-3 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura mustar Dijon
1 lingura oregano
1 lingura cimbru
1 lingura rozmarin
1 lingura busuioc
un baton de salam feliat
450 gr carnaciori gatiti si maruntiti
branza mozzarella (cantitate dupa preferinte)
parmezan dat pe razatoare
sos de rosii (optional)

Mod de preparare:

Feliaza, dar nu de tot painea, in diagonala, intr-o singura directie. Intinde o folie de aluminiu intr-o tava, apoi pulverizeaza spray de gatit. Pune painea pe folie si incinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Topeste untul, amesteca-l cu ulei de masline, usturoi, plante aromatice si mustar. Toarna compozitia peste paine, apoi pune carnaciorii faramitatii, feliile de salam, iar la final branzeturile. Pulverizeaza inca o data spray de gatit pe folie, apoi impacheteaz-o si bag-o in cuptor. Dupa 15-20 de minute scoate-o, indeparteaza folia si mai bag-o o data, de data aceasta pentru 5-10 minute (ca sa se rumeneasca).
Poti servi aceasta paine umpluta cu sos de rosii.