Scapa de cariile dentare in mod natural

0
87

Dupa unele pareri, cariile dentare pot fi vindecate si prevenite fara o vizita la stomatolog. Vezi care sunt cauzele cariilor si cum poti sa le vindeci printr-o alimentatie speciala!

Specialistii in medicina complementara sustin ca ceea ce stiam despre carii nu este adevarat – ele au alte cauze decat cele pe care le mentioneaza stomatologii si se pot vindeca fara a fi nevoie de temuta freza.

De ce apar cariile dentare
Daca intre un stomatolog iti va spune ca o carie apare din cauza resturilor de alimente bogate in carbohidrati – sucuri, dulciuri, fainoase – care raman pe dinti si sunt consumate de bacteriile din gura. Atunci cand se hranesc, bacteriile produc acizi care distrug smaltul dintilor, ducand la aparitia cariilor.

Medicina complementara sustine ca aceasta teorie este falsa pentru ca bacteriile nu se hranesc cu alimente lipsite de nutrienti, cum sunt dulciurile sau faina alba. Din contra, bacteriilor le place laptele, carnea, pestele, alimente care nu sunt considerate vinovate pentru aparitia cariilor. Si in plus, s-a descoperit ca membrii unor triburi izolate care nu obisnuiesc sa se spele pe dinti au o dantura foarte sanatoasa.

Concluzia ar fi ca nu resturile de pe dinti duc la carii, ci alimentatia moderna. Conform medicinei complementare, cauzele cariilor ar fi:
O dieta saraca in minerale
O dieta saraca in vitamine liposolubile – A, D, E, K.
– Imposibilitatea sistemului digestiv de a absorbi nutrientii din mancare. Asta se intampla din cauza alimentatiei bogate in acid fitic, o substanta care se gaseste mai ales in cereale si care impiedica, printre altele, absorbtia calciului.

Tratament naturist pentru cariile dentare
Tratamentul naturist pentru cariile dentare consta de fapt intr-o dieta corecta, ce poate fi suplimentata prin vitamine si minerale sub forma de pastile.

Ce alimente te ajuta sa scapi de carii: untul de cocos, lactate naturale (mai ales untul), provenite de la animale hranite cu iarba, carne de la animale hranite cu iarba, peste, supe si ciorbe de oase, legume crude si gatite, organe – de exemplu ficat. Un loc aparte in alimentatia ta ar trebui sa-l ocupe supele obtinute prin fierberea indelungata a oaselor.

Ce alimente sa eviti: dulciuri, alimente procesate (mezeluri), leguminoase, nuci si seminte si mai ales cereale.

Ce suplimente poti sa iei: pentru ca in ziua de azi, nici macar legumele nu mai sunt boagte in vitamine si minerale, e bine sa-ti suplimentezi dieta cu magneziu, gelatina de vita si ulei din ficat de cod, care e bogat in vitamine liposolubile.