vineri, 29 martie, 2024

Se pregateste o noua LEGE pentru multinationale!

Distribuie:

Publicat:

Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Nationala a Romaniei a declarat duminica ca discursul despre impozitarea multinationalelor este unul populist, dar ca se pregateste o directiva europeana in acest sens.

“Multinationalele fac cea mai mare parte din exportul Romaniei si sunt in primele 1000 de firme din cele 700000 cat sunt in Romania. Este un discurs populist”, a declarat, duminica, intr-o emisiune televizata la Digi 24, Adrian Vasilescu, Consultant de Strategie la Banca Nationala a Romaniei.

Acesta a raspuns astfel la o intrebare care facea trimitere la declaratiile facute in urma cu ceva timp de Liviu Dragnea, care sustine ca vrea sa creasca incasarile de la marii contribuabili, respective de la firme multinationale, acuzate pe plan intern si comunitar ca isi transfera profiturile in paradisuri fiscale.

“Se pregateste o directiva europeana prin care se va impune multinationalelor sa lase cati mai multi bani in tara in care isi desfasoara activitatea”,a adaugat Vasilescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img