marți, 16 aprilie, 2024

Se schimba ora! Cand trebuie sa ne dam ceasurile cu o ora inainte

Distribuie:

Publicat:

ORA DE VARA 2017. Dupa o iarna capricioasa, care inca se mai tine de surprize cu ger si ninsori abundente, toata lumea asteapta primavara. Si, cel mai mult, ziua in care se dau ceadurile inainte cu o ora si se trece la ora de vara. Ca in fiecare an, ultima duminica a lunii martie aduce cu sine trecerea de la ora de iarna la cea de vara. Astfel, ora 03:00 va deveni ora 04:00.

Anul acesta, ora de vara pica in noaptea de 26 spre 27 martie. Atunci ceasurile se vor da inaintein toate tarile Uniunii Europene in acelasi timp. Astfel, ziua de 27 martie 2017 va avea 23 de ore in loc de 24. Mecanismul prin care se schimba ora, primavara si toamna, este folosit de 110 tari din intreaga lume. Romania a aderat la ora de vara in anul 1932.

Ora de vara este ora legala adoptata de unele tari sau teritorii pe timpul unei parti a anului, cu incepere la o data din timpul primaverii si pana la o data din timpul toamnei. Ora de vara este de obicei cu o ora inaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numita, prin contrast cu ora de vara, ora de iarna.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cat mai mult timp, a luminii Soarelui. In lunile de vara, ora este data inainte pentru ca principalele activitati umane sa se desfasoare cat mai mult posibil pe lumina naturala; in acest fel se economiseste energia electrica necesara iluminatului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img