Apa calduta este cel mai simplu si mai accesibil remediu de pe vremea bunicii. in plus, este eficient si nu are niciun efect secundar. Asteparile trebuie sa fie insa realiste: nu slabesti daca bei apa calda, dar te ajuta foarte mult daca urmezi un program de slabit. Este indicat sa bei un pahar de apa calduta, pe stomacul gol, in fiecare dimineata. Poti folosi apa plata, apa de izvor sau chiar apa de la robinet, insa aceasta din urma trebuie fiarta 3 minute si apoi racita pana ajunge la aproximativ 30 de grade Celsius. Consumul de apa calda inainte de micul dejun ajuta la detoxifierea organismului, are efect depurativ si faciliteaza lavajul gastro-intestinal. In apa calda se pot adauga si cateva picaturi de suc de lamaie. Este o solutie excelenta pentru ameliorarea tranzitului intestinal, facilitarea digestiei si arderea grasimilor. in acest scop, un pahar de apa cu lamaie este binevenit inaintea oricarei mese.
O alternativa la apa calda este clasica reteta de otet de mere amestecat cu miere. Otetul de mere este cunoscut din Antichitate pentru proprietatea sa de a taia pofta de mancare. in timp, s-a observat ca acest remediu natural favorizeaza eliminarea toxinelor, are efect drenant si usureaza digestia. Se prepara astfel: intr-un pahar cu apa adaugati 2 lingurite de otet de mere (bio sau preparat artizanal) si o lingurita de miere. Amestecati si beti cu 30 de minute inainte de micul dejun. Atentie! Otetul este contraindicat persoanelor care sufera de hiperaciditate, gastrita sau ulcer. Aciditatea otetului poate cauza probleme dentare, de aceea este indicat sa va spalati pe dinti dupa administrarea preparatului. Nu Oricum este bine sa cereti sfatul medicului inainte de a incepe cura cu otet de mere si respectati dozele recomandate.
Infuziile detoxifiante si diuretice erau foarte apreciate in curele de slabire de altadata, insa calitatile lor se pastreaza si astazi si merita incercate de oricine vrea sa scape de kilogramele suplimentare. Despre scortisoara, un remediu contra diabetului care nu mai trebuie demonstrat, mai putin se cunoaste in prezent ca ajuta la arderea grasimilor si la reducerea poftei de dulce. Reteta: intr-o cana cu apa clocotita adaugati o lingura de scortisoara sau doua batoane de scortisoara, lasati la infuzat 10 minute. Se beau 3 cani de infuzie de scortisoara pe zi, repartizate intre mese. Pentru persoanele care au retentie de apa sau o digestie dificila, infuzia de fenicul este remediul traditional, dar cu efecte dovedite in prezent. Reteta: intr-o cana sau un bol, turnati apa fiarta peste o lingura de seminte de fenicul, zdrobite in prealabil. Lasati la infuzat 10 minute. Beti o ceasca de ceai de fenicul dimineata la micul dejun si cate una dupa masa de pranz si de seara. A.R.