Siropul din coji verzi de nuci, leac pentru bolile de stomac. Iata cum se prepara

0
80

Folosite sub forma de macerat, decoct, tinctura sau sirop, cojile verzi ale nucilor sunt un veritabil leac pentru o serie de afectiuni. Acestea sunt foarte bogate in iod si taninuri, cu efecte antiinfectioase, depurative si stimulatoare ale tiroidei. Iata cum pot fi folosite cojile verzi de nuca:

1. Tinctura din coji de nuci.
Umpleti un borcan cu coji de nuca si turnati alcool alimentar, votca sau tuica de casa, cat sa le acopere. Se lasa la macerat 14 zile, apoi se filtreaza. Aceasta tinctura e buna in frectii contra durerilor reumatice, dar si in administrare interna pentru eliminarea toxinelor, in tratament pentru guta, hipotiroidie, eczeme.

2. Rachiul de nuci verzi.
Este un bun digestiv. Lasati la macerat 90 de grame de coji verzi de nuca intr-o jumatate de litru de tuica, timp de 8 zile, agitind recipientul zilnic. Strecurati maceratul, depozitati-l in sticlute inchise la culoare si luati cate 1-2 linguri pe zi.

3. Sirop din coji verzi de nuci
Excelent intaritor, siropul din coji de nuci reprezinta un remediu ideal pentru bolile de stomac. Luati 2-3 pumni de coji verzi de nuca proaspete si taiati-le marunt. Adaugati-le intr-un litru de apa, cu 3 cuisoare aromate si lasati-le la fiert timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit, strecurati si amestecati cu 1 kilogram de zahar tos. Depozitati siropul in sticle inchise la culoare si luati cate o lingurita de 3 ori pe zi, dupa mesele principale.