vineri, 19 aprilie, 2024

Sorin Grindeanu: “In Romania, mai mult s-a desenat cu carioca pe tabla”

Distribuie:

Publicat:

Sorin Grindeanu a vorbit despre realizarile actualului Guvern. Premierul a declarat ca in primele trei luni din 2017 a fost inregistrat un excedent bugetar de de peste 1,64 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB si ca s-au creat 62.000 de noi locuri de munca in primele luni ale anului. Acesta a mai spus ca in 2017 vor fi date spre utilizare tronsoane din autostrada Lugoj-Deva. 
“Pe primul trimestru vom realiza un excedent, contrar unor analisti care au preconizat deficit, de 1,64 de miliarde de lei, adica 0,2% din PIB. Veniturile totale ale bugetului consolidat vor fi cu 4 miliarde de lei mai mari decat trimestrul I al anului trecut, investitiile vor fi cu 10 miliarde mai mari in 2017 fata de 2016. Colectearea pe TVA a crescut cu 2,5 % in martie si 8,9% in martie. De asemenea, s-au creat 62 de noi locuri de munca in primele luni ale anului, iar rata somajului a ajuns la un record minim istoric in ultimii 27 de ani.
In ceea ce priveste obiectivele viitoare, vorbim de finalizarea Programului National de Dezvoltare Locala si ridicarea de tronsoane, foarte importante din punct de vedere al infrastructurii… Anul acesta tronsoane din autostrada Lugoj – Deva vor fi date spre utilizare…In Romania, mai mult s-a desenat cu carioca pe tabla. S-au desenat masterplanuri si nu s-au facut.. trebuie sa depasim aceasta etapa”, a declarat Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu a vorbit si despre legea salarizarii si a spus ca faptul ca va exista o dezbatere in Parlament pe aceasta tema este un lucru foarte bun:
“Legea salarizarii e o masura pe care trebuie sa o adoptam…aceste saptamani care sunt folosite pentru a primi amendamente reprezinta un lucru foarte bun. Impactul pe care o asemenea lege o are asupra vietii tuturor romanilor e mai bine sustinut de o dezbatrere in forul care trebuie sa adopte si sa aprobe legi, adica Parlamentul. Trebuie sa fie asumata de coalitia care formeaza acest guvern…efortul bugetar de 32 de miliarde este pana in 2020, nu este anual. E foarte bine ca va exista aceasta dezbatere”, a declarat Sorin Grindeanu.
Premierul adeclarat ca MCV-ul se vrea inlaturat din prima jumatate a anului 2019, perioada in care Romania va detine presedintia UE:
“Criteriile MCV nu se vor mai schimba. Au fost o tinta in miscare, la inceput au fost total diferite fata de acum. Vrem sa atingem aceste criterii astfel incat MCV-ul sa fie inlaturat. Fiecare institutie care are anumite lucruri de facut va trebui sa-si atinga tintele. Acest mecanism din 2019 se vrea inlaturat”, a spus Sorin Grindeanu. 
Sursa: romaniatv.net

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img