marți, 23 aprilie, 2024

Statele Unite au in vedere autorizarea a utilizarii minelor anti-infanterie

Distribuie:

Publicat:

Statele Unite au în vedere autorizarea din nou a utilizării minelor anti-infanterie, pe care 164 de state din întreaga lume s-au angajat să le interzică ţinând cont de impactul lor asupra populaţiilor civile, transmite joi AFP, care citează media americane, potrivit Agerpres.

Potrivit postului de televiziune CNN, preşedintele Donald Trump a decis să revină asupra deciziei predecesorului său Barack Obama de a se conforma Convenţiei de la Ottawa care interzice utilizarea, stocarea, producerea sau transferul de mine anti-infanterie, cu excepţie în Peninsula Coreeană.

Liderul de la Casa Albă ar urma să anunţe că va lăsa totuşi la latitudinea Pentagonului să decidă dacă doreşte să utilizeze pe scară mai largă aceste mine îngropate care explodează atunci când se păşeşte deasupra lor, a adăugat CNN, citând oficialităţi militare americane.

Întrebat în legătură cu acest subiect, şeful Pentagonului nu a dezminţit informaţia.

''O schimbare va fi anunţată'', a recunoscut joi ministrul american al apărării Mark Esper. ''Nu voi face comentarii atât timp cât nu este cazul'', a adăugat el.

Pentagonul ar fi favorabil acestei noi politici care nu ar autoriza decât minele anti-infanterie care se autodistrug în 30 de zile dacă nu sunt activate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img