joi, 30 mai, 2024

Studiul care intareste una din masurile vitale de combatere a pandemiei: Coronavirusul supravietuiste pe piele de cinci ori mai mult decat virusul gripal

Distribuie:

Publicat:

Noul coronavirus rezistă pe piele timp de nouă ore, au descoperit cercetătorii japonezi. Studiul întărește necesitatea respectării uneia dintre măsurile vitale în combaterea pandemiei de COVID-19 și anume spălarea corectă și frecventă a mâinilor.

Noul coronavirus rezistă pe piele mult mai mult timp decât virusul gripal

Transmiterea infecției prin intermediul pielii umane este considerată un factor de risc semnificativ în răspândirea SARS-CoV-2, prin urmare, este esențial să se obțină informații despre stabilitatea (timpul de supraviețuire al) SARS-CoV-2 pe pielea umană pentru a dezvolta abordări care să prevină transmiterea, spun cercetătorii, potrivit doc.ro.

Cu toate acestea, este periculos să se aplice direct pe pielea unei persoane vii agenți infecțioși, inclusiv SARS-CoV-2. Mai mult, chiar dacă probele de piele pot fi obținute din intervenții chirurgicale, cantitatea de țesut obținută este mică, ceea ce reprezintă un factor de descurajare în construcția de modele pentru efectuarea experimentelor cu reproductibilitate ridicată.

Din cauza acestor limitări, timpul de supraviețuire al agenților extrem de infecțioși pe pielea umană rămâne necunoscut. Pentru a depăși limitările de mai sus, echipa de cercetare a generat un model pentru evaluarea stabilității agenților patogeni pe pielea umană obținută din specimene de autopsie criminalistică. Pielea umană (în special epiderma) se caracterizează printr-o deteriorare mai lentă după deces comparativ cu alte organe, iar pielea colectată poate fi utilizată pentru experimente chiar și la 24 de ore după moarte.

Autorii acestui studiu, publicat în jurnalul științific Clinical Infectious Diseases, afirmă că supraviețuirea pe o durată de nouă ore a SARS-CoV-2, tulpina virală care provoacă boala COVID-19, pe pielea umană, poate crește riscul de transmitere a infecției în comparație cu IAV (virusul gripei A). Agentul patogen care cauzează gripa supraviețuiește pe pielea umană timp de aproximativ 1,8 ore.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img