vineri, 19 aprilie, 2024

Suma colosală pe care o ținea la saltea iubita fostului șef „Doi ș’un sfert”

Distribuie:

Publicat:

Condamnată pentru șpăgi uriașe și acuzată de trafic de droguri, iubita fostului șef al spionilor din Ministerul Afacerilor Interne s-a trezit fără cash, după ce instanța a decis să-i ia banii strânși la saltea: aproape 1,5 milioane de euro.

După scumpirea alimentelor de bază și facturile majorate, Gelu Oltean are o nouă problemă: judecătorii i-au confiscat banii pe care iubita sa îi ținea în pușculiță, 1.449.950 de euro. Vanessa Amal Youness, partenera fostului șef „Doi ș'un sfert”, a primit vestea recent, de la magistrații Tribunalului București. „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Naţională Anticorupţie. Dispune confiscarea de la intimata YOUNESS AMAL VANESSA a sumei de 1.449.950 de euro. Cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată, astăzi, 20.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, au decis judecătorii.
 

Potrivit DNA, Vanessa Amal Youness ar fi cerut și primit un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate în şcoli. Iubita lui Gelu Oltean ar fi primit banii fără să intervină în nici un mod, pentru că documentele au fost oricum aprobate, conform anchetatorilor. „Documentaţia a fost aprobată la data de 6 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, indică DNA. Cu toate acestea, Youness a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlate de inculpată, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor, 14 iulie 2011, iar restul sumei i-a fost înmânată în numerar”, au stabilit procurorii DNA. Pentru recuperarea prejudiciului DNA a instituit sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile, printre care patru terenuri, şase apartamente, două garaje, ce aparţin Vanessei Amal Youness.
 

Vanessa Youness, Gelu Oltean și un afacerist din Marea Britanie sunt acuzați și de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de mare risc. În pofida acuzațiilor grave aduse de DIICOT, judecătorii au ajuns la concluzia că nu există probe din care să rezulte că cei trei ar reprezenta pericol public, așa că au anulat măsurile preventive de control judiciar. „Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Youness Amal-Vanessa şi Oltean Gelu Marin, împotriva încheierii din data de 30 septembrie 2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Desființează, în parte, încheierea atacată, numai cu privire la inculpații contestatori și rejudecând, revocă măsura preventivă a controlului judiciar, luată față de aceștia prin încheierea din 16.03.2020 a Curții de Apel Ploiești. Definitivă”, au decis magistrații, în cazul „porumbeilor” acuzați de trafic de droguri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img