„The Founder” sau filmul despre McDonald’s – VIDEO

Publicat:

„The Founder” sau filmul despre McDonald’s este creat în jurul poveştii lui Ray Kroc, un simplu agent de vânzări ce a reuşit să revoluţioneze o lume întreagă cu afacerea sa. Povestea reală a unui simplu antreprenor american care, cu o idee inovatoare, a tranformat McDonald’s într-un imperiu.

Pelicula îl are în prim plan pe Michael Keaton (Ray Kroc) care a fost uimit de modul rapid de prepararea al mâncării la standul cu burgeri al lui Mac şi Dick McDonald (Nick Offerman şi John Carroll Lynch). Ray a văzut imediat potenţialul enorm de francizare pe care îl are afacerea.

În urma unei analize extrem de precise Ray Kroc a reuşit să pună mâna pe compania fraţilor McDonald şi de aici să îşi îndeplinească visul de a construi un brand extrem de puternic.

La început Mac şi Dick McDonald l-au angajat pe Ray ca agent de francizare. Văzând design-ul excepţional al celebrelor de acum Arcade Aurii, simbolul incotestabil al brandului, acesta insista că fiecare restaurant să păstreze acest element.

Emblema atrăgea extrem de mulţi clienţi şi astfel afacerea înflorea. Era reprezentat ca un far Pop Art şi a devenit extrem de repede o emblena uşor de recunoscut şi omniprezent precum sticlele de Coca-Cola. Pentru început Kroc a deschis 13 restaurante în Chicago şi în apropierea oraşului. Marele său plan era o extindere în toată ţara.

Odată cu trecerea anilor lucrurile au început să meargă şi pentru Ray care însă se află sub o presiune financiară dinn cauza banilor insuficienţi care îi reveneau.

Kroc era nemulţumit de viteză de extindere a fraţilor McDonald. Viziunea sa era una la nivel global pentru brand şi nu îşi dorea ca cineva să îl oprească din vis.

Cum s-au desfăşurat evenimentele în realitate

„The Founder” sau filmul despre McDonald’s îşi desfăşoară acţiunea în anul 1954, an în care şi Raymond Albert “Ray” Kroc se alătura companiei.

În momentul de faţă compania McDonald’s serveşte zilnic peste 68 de milioane de clienţi din 119 ţări. Richard şi Maurice McDonald au avut ideea deschiderii unui restaurant în care servirea alimentelor să fie una extrem de rapidă.

Ray Kroc a eşuat de mai multe ori în încercarea sa de extindere prin francizare. Ştiind însă potenţialul enorm al acestei afaceri el nu s-a dat bătut şi a dezvoltat un sistem de francize operant pentru extinderea localurilor fast-food.

Mai târziu, cu ajutorul unor prieteni, a reuşit să găsească soluţii pentru creşterea profitului şi totodată să găsească o soluţie ca numele celor iniţial au gândit conceptul să se piardă odată cu trecerea timpului. Kroc a cumpărat de la aceştia chiar marca devenită astăzi una din cele mai populare branduri la nivel mondial

Ce actori fac parte din distribuţie

În „The Founder” sau filmul despre McDonald’s apar ca protagonişti principali Michael Keaton (Ray Kroc), Nick Offerman (Dick McDonald), John Carroll Lynch (Mac McDonald), Linda Cardellin (Joan Smith), B.J. Novak (Harry J. Sonneborn), Laura Dern (Ethel Kroc), Justin Randell Brook (Fred Turner).

Michael Keaton este un actor american ce s-a făcut remarcat pentru rolurile sale ale personajului Batman din franciza cu acelaşi nume a lui Tim Burton.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img