marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Politisti de frontiera vasluieni impreuna cu lucratori vamali au descoperit, cu ajutorul cainelui de detectare tutun Micax,18.880 de tigarete, ascunse si nedeclarare, intr-un autoturism condus de un cetatean din Republica Moldova.

Vineri,13 februarie, in jurul orelor 16.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, conducand un autoturism marca Rover, inmatriculat in judetul Cluj, cetateanul din Republica Moldova G. V., in varsta de 26 ani.

„Pentru valorificarea unor informatii, privind faptul ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport.La efectuarea controlului s-a folosit si cainele de detectare tutun Micax, care a depistat prezenta tutunului in autoturism. Astfel, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit ascunse, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bordul, podeaua, spatarele scaunelor fata si podeaua autoturismului18.880 de tigarete marca Plugarul.”a declarat Lazar Denis,purtator de cuvant al I.T.P.F.Iasi

Conform prevederilor legale a fost luata masura retinerii tigaretelor, in valoare totala de 2.079 lei, iar persoana a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite