Indiferent daca prepari chiar tu tinctura de soc sau o achizitionezi – din comoditate sau pentru mai multa siguranta – din farmacie sau plafar, e un produs naturist pe care merita sa il ai in casa in orice moment dintr-o serie lunga de motive:
– este laxativ, diuretic, antiseptic intestinal, antiviral;
– contine multa vitamina C si alti compusi benefici pentru stimularea sistemului imunitar. Este un adjuvant excelent in sezonul rece pentru prevenirea racelilor si gripelor si sustinerea organismului in lupta cu virusurile;
– contine cantitati semnificative de vitamina A, vitamina B6, fier si fosfor;
– este bogat in flavonoide cu rol in protejarea sistemului cardiovascular si prevenirea inflamatiilor;
– contine antioxidanti care protejeaza celulele si impiedica virusurile sa cauzeze boli;
– este un excelent detoxifiant – sustine eliminarea in mod natural a substantelor toxice din organism;
– ajuta la eliminarea apei in exces din tesuturi;
– previne constipatia, balonarea si indigestiile;
– pentru ca elimina toxinele, este benefic in tratamentul acneei si a altor afectiuni cutanate – psoriazis, dermatite, eczeme;
– este recomandat in curele de slabire pentru ca regleaza apetitul, stimuleaza metabolismul si accelereaza tranzitul intestinal;
– regleaza nivelul de hormoni din organism, previne problemele menstruale si chisturile ovariene;
– antocianina din compozitia sa blocheaza dezvoltarea tumorilor, reduce frecventa cancerelor si impiedica lipirea colesterolului „rau” (LDL) de vasele de sange prevenind, astfel, bolile cardiovasculare;
Cum sa prepari tinctura de soc
Ai nevoie de: fructe de soc, vodka (sau alcool adus prin diluare la 50 de grade), un borcan sau o sticla cu gura larga si o punga de hartie groasa.
Mod de preparare:
Umple borcanul pe jumatate cu fructe de soc pe care le-ai zdrobit bine cu o furculita. Toarna vodka deasupra, pana se umple borcanul.
Pune capacul, inveleste borcanul in punga de hartie si lasa-l la macerat pentru 4-6 saptamani. Dupa aceasta perioada strecoara tinctura si toarn-o intr-o sticla inchisa la culoare (sau invelita, din nou, in hartie maro) si pastreaza tinctura la loc racoros si intunecos. Pastrata in conditii corespunzatoare, tinctura astfel preparata rezista pana la 2 ani.
Doza obisnuita, pentru intarirea sistemului imunitar sau pentru diverse afectiuni, este de 1 lingurita de tinctura de soc de trei ori pe zi pentru adulti si o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi pentru copiii cu varsta peste 10 ani. Tinctura se ia pe stomacul gol, inainte de masa, iar pentru ca gustul e foarte intens si alcoolul se simte puternic, se recomanda sa o amesteci intr-un pahar cu apa.
sursa: divahair.ro