marți, 28 martie, 2023

Publicat:

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a ajuns din nou in vizorul Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB), care a redeschis dosarul de spalare de bani a sefului statului. Actiunea vine dupa ce Grupul de Investigatii Politice (GIP) au depus o sesizare in acest sens.

„In ciuda probelor evidente, dosarul lui Traian Basescu fusese inchis ilegal in decembrie 2004 pe motiv ca „Presedintele se bucura de imunitate”. GIP a solicitat ONPCSB sa analizeze urmatoarele tranzactii suspecte:

– cumpararea de catre Traian Basescu a unei vile cu 280.000 de dolari, suma pe care nu o poate justifica;

– cumpararea si vanzarea de catre Traian Basescu a unui teren, tranzactie prin care a fost acoperit transferul unei sume semnificative de bani de la Costel Casuneanu la Traian Basescu”, se arata in motivatia GIP.

Astfel, Oficiul de Spalare a Banilor verifica tranzactia prin care Traian Basescu a cumparat, in 2002, de la Casuneanu, un imobil din soseaua Bucuresti-Ploiesti, cu 280.000 de dolari, bani care nu se regasesc in declaratia sa de avere. A doua tranzactie vizeaza cumpararea si vanzarea de catre Traian Basescu a unui teren din Aleea Privighetorilor, potrivit romaniatv.net.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite