sâmbătă, 1 aprilie, 2023

Publicat:

Elena Udrea a fost adusa azi dimineata la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), unde se va judeca contestatia ei fata de prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv in dosarul „Gala Bute”. Elena Udrea a fost dusa in sala de judecata. Fostul ministru nu a facut declaratii. In acelasi dosar, ICCJ va dezbate si contestatiile lui Rudel Obreja si Tudor Breazu, arestati preventiv, precum si contestatia lui Gheorghe Nastasia, care are arest la domiciliu. Pe 23 martie, ICCJ a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv in cazul fostului ministru Elena Udrea pusa sub acuzare in dosarul „Gala Bute”.

In acelasi dosar, instanta a prelungit arestul preventiv pentru fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja si Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana, detinuta de Elena Udrea. De asemenea, instanta a prelungit arestul la domiciliu pentru Stefan Lungu (fost consilier al Elenei Udrea), Gheorghe Nastasia (fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului) si Cornel Resmerita (primarul municipiului Lupeni).

Udrea a fost arestata preventiv in acest dosar pe data de 25 februarie. In dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fost acuzata initial de abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite si luare de mita. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infractiuni de luare de mita.

Pe aceeași temă

Distribuie:

Cele mai citite