miercuri, 27 septembrie, 2023

Uleiul din seminţe de in scade colesterolul

Distribuie:

Publicat:

Când nivelul grăsimilor în sânge este peste limitele normale, pot să apară probleme cardiovasculare precum infarctul. Din fericire, există remedii precum uleiul din seminţe de in, care ajută nu numai la micşorarea colesterolului şi a trigliceridelor, ci are şi alte beneficii.

Colesterolul este de fapt o grăsime modificată, care arată ca o ceară, şi nu se dizolvă cu uşurinţă în sânge. Acesta joacă un rol deosebit în organism: contribuie la formarea hormonilor steroizi, produşi de glandele suprarenale, ovare şi testicule. Cel mai mult este produs în ficat, fiind folosit la digestia şi absorbţia lipidelor din alimente. Excesul de colesterol determină ateroscleroza, manifestată prin îngroşarea, întărirea şi pierderea elasticităţii pereţilor arterelor, ca urmare a depunerilor de grăsimi. Arterele nu mai transportă la nivel optim sângele şi organismul nu se oxigenează aşa cum trebuie.

Nivelul ridicat al colesterolului din sânge poate fi combătut prin schimbarea radicală a regimului alimentar. Se recomandă un consum mai mare de fibre, pe care le putem lua din legume, fructe şi cereale. Se exclud din alimentaţie grăsimile trans, fiind înlocuite cu grăsimi bune, cum ar fi Omega-3 şi Omega-6.

Uleiul din seminţe de in este un produs excelent pentru reducerea colesterolului, dar şi o sursă de vitamine şi minerale. Medicul homeopat Mark Stengler scria că seminţele de in au un conţinut ridicat de nutrienţi şi substanţe bioactive ca: vitaminele A, B, D, E, caroten, lecitină, minerale şi aminoacizi.

Datorită acizilor graşi Omega-3, uleiul de in şi-a dovedit eficienţa în reducerea colesterolului şi a trigliceridelor, cât şi la întărirea sistemului imunitar.

Bun pentru diabetici

Uleiul de in şi-a câştigat renumele şi în urma efectelor pe care le are asupra diabetului. S-a dovedit că lipidele Omega-3 conţinute în uleiul de in măresc toleranţa organismului la insulină. Mai exact uleiul de in are un rol deosebit în echilibrarea metablismelor glucidic şi lipidic, mai ales în cazul persoanelor cu diabet zaharat tip 2.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img