vineri, 26 aprilie, 2024

Un cetăţean turc s-a ales cu dosar penal, pentru un permis de conducere fals

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie turcă, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals și care deținea în portdocument o clonă a acestuia.

În data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 15.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un bărbat cu cetățenie turcă, în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Opel Astra.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de documentul de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Turcia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. 
În timpul efectuării controlului documentelor, în portdocumentul bărbatului a mai fost observat un permis de conducere, identic celui prezentat la controlul de frontieră, de asemenea fals. Bărbatul a declarat că este posesor de permis de conducere valabil doar pentru categoria ”C”, aspect confirmat în timpul cercetărilor efectuate și că a procurat permisele de conducere în cauză de la patronul societății la care a fost angajat, în urmă cu un an, în schimbul unei sume de bani.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale și conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img