Un detaliu periculos pentru Iohannis, Ponta si Basescu

Publicat:

Specialisti in comunicare avertizeaza asupra unui pericol in care se pun Klaus Iohannis, Traian Basescu, Victor Ponta si alti politicieni care isi „bombardeaza” fanii cu fotografii in care apar alaturi de copii.

Expertii spun ca este doar o manevra prin care vor sa castige simpatia alegatorilor si ca ar putea deveni periculoasa pentru ei.

Presedintele Klaus Iohannis si-a facut vreme sa posteze pe Facebook doua fotografii in care apare langa un pom de Craciun si un copil. Premierul ni s-a prezentat si el in atmosfera sarbatorilor. Victor Ponta s-a fotografiat impreuna cu sotia si cei doi copii. Iar sotia prim-ministrului a postat si o filmare in care seful guvernului danseaza cu fiica.

„Incearca sa-si construiasca imaginea si, aici, ceea ce tine de zona privata joaca un rol foarte important. Uneori intr-un registru cald, familial, alteori in registre mai stridente. Iar prezenta copiilor in asemenea imagini tine si ea de aceasta tipologie”, afirma Ion Bogdan Lefter, analist politic, citat de Digi24.ro.

Nici Traian Basescu nu a lipsit de pe retelele de socializare si ne-a aratat-o pe nepotica lui, Sofia Anais. Comentatorii politici trag insa un semnal de alarma.

„E o linie subtire intre agreabil si dezagreabil in asemenea situatii. Aparitia in fata publicului in situatii pe care ti le-ai dori agreabile, de pilda cu copii care te imbratiseaza sau dandu-te cu ei cu saniuta sau cu kartul sau mai stiu eu cu ce masinute, poate sa straneasca mari simpatii, dar daca calci peste linia asta subtire, atunci poti sa creezi reactii adverse”, spune Ion Bogdan Lefter.

Specialistii in comunicare spun ca in ultima vreme poporul nu mai este usor de impresionat.

„Nu mai este romanul de acum cateva decenii, care se induioseaza cand iti vede copilul ce frumos este. Este un roman competent care spune: uite si la asta, isi pune copilul sa ne impresioneze”, afirma Dumitru Bortun, specialist in comunicare politica.

Preluare: Digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img