joi, 28 martie, 2024

Un ministru al Frantei si-a angajat cele doua fiice minore in Parlament. Au acumulat venituri de pana la 50.000 de euro

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de interne francez Bruno Le Roux si-a angajat cele doua fiice in calitate de asistente parlamentare in Adunarea Nationala pe cand acestea erau in liceu, apoi studente, a relatat AFP, facand referire la dezvaluirile dintr-o emisiune difuzata luni, scrie Agerpres.

Citat in ancheta emisiunii Quotidien de pe canalul de televiziune TMC, ministrul socialist a recunoscut angajarea prin contract cu durata determinata (CDD) a fiicelor sale “in timpul verii, in special, in perioada vacantelor scolare, dar niciodata permanent”, atunci cand era deputat de Seine-Saint-Denis, un departament din nord-estul Parisului.

Potrivit Quotidien, cele doua fiice ale ministrului au inceput sa lucreze pentru tatal lor in jurul varstei de 15-16 ani si au cumulat 14 si, respectiv, 10 contracte CDD intre 2009 si 2016, pentru venituri ajungand la un total de aproximativ 55.000 de euro.

“Nicio legatura” cu cazul Fillon, sustine Le Roux, dupa inculparea fostului premier si candidat al Republicanilor la prezidentialele din 2017, Francois Fillon, pentru deturnare de fonduri publice, tainuire si complicitate la abuz de bunuri sociale in investigatia privind angajarea fictiva a sotiei si a doi copii la biroul parlamentar.

“Este vorba de o munca de vara pe langa un parlamentar. Si cand trebuie intocmit un clasament, cand trebuie indeplinite unele sarcini parlamentare, consider ca este o buna ocazie sa inveti sa faci asta”, a declarat Le Roux in emisiune.

Conform jurnalistilor, unele CDD efectuate de fiicele ministrului ca asistente parlamentare s-au suprapus cu stagii intr-o intreprindere si cu anul universitar in vara anului 2013 pentru una, cu 20 de zile in mai 2015 pentru alta.

“Fiecare contract era obiectul unor misiuni care au fost onorate (…), pentru ca aceste misiuni au putut fi efectuate in orare separate inainte si dupa stagiu, precum si prin activitate la distanta (munca de redactare, actualizare de fisiere, cercetari etc.) si in timpul mai multor zile suplimentare in toamna”, a raspuns cabinetul ministrului, potrivit emisiunii respective.

Le Roux a fost deputat de Seine-Saint-Denis din 1997 pana la numirea sa in guvern in decembrie 2016 si lider al grupului socialist din parlament din 2012.

In urma acestor dezvaluiri, Bruno Le Roux a fost convocat marti de premierul Bernard Cazeneuve.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img