joi, 28 martie, 2024

Un politist de frontiera vasluian, liderul gruparii de piromani de la MURGENI: indivizii au incendiat autoturismul sefului de post

Distribuie:

Publicat:

Marius Profiri, un politist de frontiera din cadrul S.P.F Falciu, pus la dispozitia inspectorului-sef al STPF Vaslui, a fost ridicat de mascati in dimineata zilei de duminica, 7 mai. Politistul de frontiera este cunoscut printre apropiati si colegi de serviciu ca fiind un individ problematic, avand la activ mai multe dosare penale deschise, fiind judecat pentru braconaj si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Actiunea politistilor a vizat punerea in aplicare a patru mandate de aducere. In urma audierilor maraton de la sediul Politiei Murgeni, s-a luat decizia de retinere pentru 24 de ore a politistului.
Conform organelor de ancheta, se pare ca politistul de frontiera Marius Profiri este acuzat ca ar fi pus la cale incendiile in stil mafiot din orasul vasluian Murgeni, pentru a-si pedepsi dusmanii. Una dintre victime este chiar fostul sef al Politiei Murgeni. Reamintim faptul ca locuitorii orasului Murgeni au fost terorizati in anul 2016 de o serie de incendii suspecte.
Alta victima a gruparii conduse, se pare, de politistul de frontiera Marius Profiri a fost un afacerist, fost director al societatii Transmir, caruia i s-a dat foc la casa. Fapta s-a petrecut pe 30 ianuarie 2016, locuinta lui Adrian Placinta fiind efectiv distrusa in incendiu.
Pe data de 1 februarie 2016, masina lui Danut Cojocaru, sef de post la acea vreme al Politiei Murgeni, a luat foc, fiind distrusa partial.  Cel mai probabil, cuprins de frica, fostul sef de post a exclus din prima ca incendiul sa fi fost provocat de o mana criminala. Atunci, o vecina a observat focul si a apelat numarul unic de urgenta 112. La doar o saptamana distanta, un incendiu violent a izbucnit la hala cu furaje ce apartine afaceristului Alexandru Ilas. Zeci de tone de furaje au ars, acoperisul halei a fost distrus, iar paguba depaseste 20.000 de lei.
In seara de 16 spre 17 martie 2016, alt autoturism al unui politist, din cadrul Sectiei de Politie Murgeni, a fost incendiat. Cateva zile mai tarziu, in timpul unor perchezitii la niste persoane de etnie rroma, actual sef de post al Politiei Murgeni a fost amenintat ca va avea soarta celorlati politisti, carora le-au luat foc, in mod surprinzator, masinile. In urma cercetarilor, in sarcina fratilor Emilian si Florin Apostolache au fost retinute sase infractiuni de distrugere prin incendiere, fapte comise in perioada noiembrie 2015-martie 2016.
Cel mai grav ordin al politistului de frontiera Marius Profiri a fost cel de pe 11 noiembrie 2015, cand un foc a fost pus intentionat la o ferma zootehnica cee nu era alimentata cu energie electrica. In momentul incendierii, in hala se aflau sute de pasari, zeci de vite si porci. In urma nefericitului eveniment, 53 de vaci, 5 porci si zeci de pasari au ars de vii. In plus, 50 de tone de furaje au fost distruse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img