sâmbătă, 20 aprilie, 2024

UPDATE: Motivul pentru care ar fi fost talharit preotul de la o Manastire din judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: Motivul pentru care ar fi fost talharit preotul de la o Manastire din judetul Vaslui 
Staretul Stefan Gusa a fost de multe ori acuzat ca isi bate joc de batrani si ca ii cazeaza pe acestia la manastire pentru a le lua pensiile. Cand batranii nu se mai pot misca, asa-zisul preot ii abandoneaza, pur si simplu, la spital, lasandu-i sa moara acolo. Desi uita complet de ei, nu uita de pensia lor si de alte drepturi care li se cuvin. Acesta este Stefan Gusa. In mod absolut ciudat, fara nicio procura sau curatela la mana, pensiile sunt ridicate de la postas de maicutele de la manastire, care fac socoata sumelor ce trebuie poprite, iar restul il dau batranilor. Acestia spun ca banii ramasi nu le ajung nici de medicamente si ca primesc prea putina mancare. Totodata, ei se plang si lipsa unui medic, a unui asistent social sau a unui psiholog, prezenta lor fiind o conditie obligatorie pentru functionarea unui astfel de Centru. Aceasta este iubirea de semeni a preotului Stefan Gusa, care isi plimba prea sfintitul fund intr-o masina care valoareaza cel putin 30.000 de euro.
Ani de zile la Centrul social si de recreere din cadrul Fundatiei Movila lui Burcel s-au cazat zeci de persoane, majoritatea batrani cu handicap. Potrvit spuselor unei maicute care se ocupa de ingrijirea acestora, oamenii platesc 65% din pensiile lor pentru a locui acolo. E legal sau nu sa se perceapa taxe?
Activitatea si statutul de functionare al organizatiilor non-profit sunt monitorizate si aprobate de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, prin directiile din teritoriu. In statutul de functionare al Fundatiei nu am vazut sa se perceapa taxe.
Fara doctor, fara medicamente si mancare putina
„Nimeni nu are grija de mine aici. Doar maicile. Era bine daca aveam macar un doctor. Dar nu avem. (…) De mancare, ce sa zic? Mancam cat este, asa cum este”, spune un batran de 81 de ani. Legea obliga chiar si ONG-urile care au profil de activitate ingrijirea batranilor sa aiba psiholog si asistent medical.
Desi se plange de lipsa banilor, atat la manastirea din Codaesti, unde pastoreste tot sfintia sa, cat si la Movila lui Burcel, se constuieste de zor, urmand sa rasara doua lacasuri de cult. De altfel, fundul preotului se plimba intr-un Mercedes ML, care la mana a doua valoreaza cel putin 30.000 de euro. Dar nu sunt bani.
 

STIREA INITIALA :Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, tinerii au diverse mentiuni in cazier, ei comitand in trecut si alte infractiuni.

“Este vorba despre un tanar din municipiul Iasi, unul din comuna Scanteia si doi din comuna Barnova, care, in urma unei intelegeri prealabile, au intrat pe timpul noptii in chilie, l-au lovit pe barbat, dupa care au sustras cheile unui lacas de cult si a doua autoturisme, dar si o suma mica de bani din cutia milei. Ei vor fi prezentati in fata magistratilor de la Judecatoria Vaslui, cu propunere de arestare preventiva, pentru comiterea infractiunii de talharie calificata”, a declarat responsabilul cu relatiile mass-media din cadrul IPJ Vaslui, Loredana David.

Conform polistilor, unul dintre cei patru tineri ar fi comis in trecut o fapta asemanatoare

Staretul Manastirii “Constantin si Elena”, de pe Movila Burcel, a fost agresat intr-una dintre chilii, in noaptea de duminica spre luni, incidentul fiind cercetat de politistii vasluieni.

Agentii din cadrul Sectiei 2 Vaslui, in urma primelor verificari, au stabilit ca, in cursul noptii, in timp ce dormea, persoane necunoscute au patruns in chilie si l-au lovit pe barbat, dupa care au sustras mai multe bunuri, in cauza fiind intocmit dosar penal pentru talharie calificata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img