vineri, 29 martie, 2024

VAMA ALBITA: Doua falsuri in doua situatii trase la indigo

Distribuie:

Publicat:

In Punctul de Trecere a Frontierei Albita, echipa comuna de control a descoperit, ascunse in doua colete, doua carti de identitate false, in autocare cu destinatia Italia.
 
* In ziua de 11 mai, in jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul roman Andrei N., in varsta de 39 de ani, conducand un autocar marca Setra, inmatriculat in Romania, cursa ocazionala pe ruta R. Moldova-Italia.

* Cateva ore mai tarziu, in acelasi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra in tara, pasager intr–un autocar marca Setra, inmatriculat in Romania, cetateanul roman Vladimir N., in varsta de 38 de ani.

La controlul de frontiera echipa comuna de control formata din lucratori vamali si politisti de frontiera a descoperit ascunse in doua colete neinsotite, aflate in spatiul special destinat transportului de bagaje din cele doua mijloace de transport, doua carti de identitate cu insemnele autoritatilor romanesti, pe numele a doi cetateni nascuti in R. Moldova.

“Existand suspiciuni cu privire la autenticitatea cartilor de identitate depistate cu ocazia controlului de frontiera, lucratorii nostri au procedat la efectuarea de verificari suplimentare, in urma carora au constatat ca documentele in cauza nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, acestea fiind false.” declara Irina Mirica, purtatorul de cuvant din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, cei doi barbati au declarat ca sunt angajati ai unor firme de transport care efectueaza curse ocazionale pe ruta R. Moldova –Italia si retur, ocupatia lor fiind cea de a strange coletele din R.Moldova pentru a fi transmise destinatarilor din Italia. Acestia au mai declarat ca nu aveau cunostinta despre faptul ca in acele colete se afla documente de identitate si ca nu cunosc persoanele care au transmis coletele si nici pe destinatari.             

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cele doua cauze sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img