vineri, 29 martie, 2024

Vanzarile producatorilor auto germani in SUA si China au scazut cu 37%

Distribuie:

Publicat:

Producătorii auto germani au cerut luni eliminarea tarifelor comerciale, pentru menţinerea locurilor de muncă în Europa şi Statele Unite, în condiţiile în care asociaţia industriei auto din Germania a anunţat că exporturile de automobile germane din Statele Unite în China au scăzut cu 37% în 2018, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Conflictul comercial dintre Statele Unite şi China are un efect advers asupra industriei germane de automobile, care are patru fabrici auto mari şi 118.000 de angajaţi în SUA, potrivit asociaţiei auto germane VDA.

Producătorii germani au livrat anul trecut 95.000 de vehicule uşoare, inclusiv SUV-uri, fabricate de BMW şi Mercedes-Benz, din Statele Unite şi China, în scădere de la 150.000 în anul 2017, a anunţat VDA.

În total, producătorii germani au fabricat 750.000 de vehicule la fabricile americane, dintre care 56% au fost exportate în Europa şi China, în timp ce aproximativ 470.000 de vehicule produse de constructorii germani au fost importate în SUA din Europa.

”Evoluţiile recente au dovedit încă o dată că industria auto şi locurile de muncă pe care le asigură depind în mare măsură de un comerţ liber şi corect. De aceea suntem foarte îngrjoraţi de direcţia luată de politica comercială americană din 2017. Trebuie să ţinem cont întotdeauna că UE şi SUA reprezintă împreună 50% din comerţul mondial”, a declarat Klaus Braeunig, director general al VDA, la salonul auto de la Detroit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img