Vaslui/Activitati preventive in sprijinul structurilor M.A.I. care efectueaza filtre/paza centrelor de carantina din judetul Vaslui

Publicat:

Pandemia poate veni si cu “simptome” de coruptie, avertizeaza GRECO intr-un raport recent dat publicitatii. Pentru a evita aparitia unor cazuri de coruptie determinate de contextul special al starii de urgenta, ofiterii DGA sunt mereu alaturi de angajatii MAI cu informatii utile si recomandari preventive privind riscuri ce pot sa apara in aceasta perioada.

In acest context al situatiei epidemiologice actuale determinata de raspandirea noului coronavirus (COVID-19) si a necesitatii sprijnirii masurilor speciale realizate de efectivele M.A.I. pentru reducerea riscurilor contaminarii, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, au desfasurat in perioada 05.05.2020 – 15.05.2020, un numar 23 activitati cu scop preventiv cu personalul M.A.I. care efectueaza paza centrelor de carantina institutionalizata din judetul Vaslui, precum si cu personalul ce desfasoara activitati de patrulare privind respectarea Ordonantelor Militare. La activitati au participat 64 persoane din care 30 politisti, 22 jandarmi si 12 politisti locali.

In cadrul activitatilor preventive au fost purtate discutii privind cadrul legal referitor la prevenirea si combaterea faptelor de coruptie, consecintele coruptiei in contextul pandemiei, situatii in care se pot materializa posibile riscuri de coruptie, precum si modalitatile de sesizare a faptelor de coruptie.

De asemenea, in vederea cunoasterii modului de actiune in situatia in care sunt implicati sau iau cunostinta despre savarsirea unor fapte de coruptie, a fost popularizat Call Center-ul Anticoruptie 0800.806.806 si datele de contact ale Serviciului Judetean Anticoruptie Vaslui, respectiv municipiul Vaslui, str. Mihail Kogalniceanu, nr. 25, tel. 0235/303.282, fax 0235/318.323, e-mail vaslui.dga@mai.gov.ro.

Activitatile au fost desfasurate cu sprijinul conducerii Inspectoratului Judetean de Politie si Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui si au beneficiat de participarea echipelor de jandarmi, de politisti precum si a angajatilor Politiei Locale Vaslui si Barlad, care asigura punerea in aplicare a prevederilor legale privind reducerea riscului contaminarii cu COVID-19 in toate centrele de carantina de pe raza judetului Vaslui.

Mesajul Directiei Generale Anticoruptie este de toleranta zero la infractiunile de coruptie in conditiile gravitatii efectelor acestora, raportat la actiunile de limitare a raspandirii noului coronavirus, atat asupra persoanelor, a comunitatii din care fac parte, cat si asupra intregii societati.

SERVICIUL JUDETEAN ANTICORUPTIE VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img