joi, 28 martie, 2024

VASLUI: BILETE LA TRATAMENT PUTINE, OAMENI MULTI

Distribuie:

Publicat:

 

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Vaslui a solicitat suplimentarea numărului de bilete de tratament pentru perioada de vară, a anunţat marţi, într-o şedinţă a Comitetului de Dialog Social, directorul executiv al instituţiei, Isabel Bogdan.

 

Potrivit acestuia, activitatea de acordare a biletelor de tratament cunoaşte ritmuri diferite de intensitate, astfel că în perioada de iarnă sau în preajma Sărbătorilor Pascale numărul celor care doresc un bilet de tratament este mai redus, în timp ce în perioada iunie – septembrie numărul solicitărilor creşte semnificativ cu 25 până la 100% faţă de perioadele precedente, lucru care duce la imposibilitatea onorării tuturor cererilor.

 

'Pentru a face faţă afluxului de solicitanţi, pentru a scurta timpii de aşteptare şi a preveni aglomeraţia se procedează la prelungirea programului de lucru pentru personalul implicat, instituirea unei ordini la distribuirea biletelor prin programarea persoanelor pentru ridicarea biletelor pe zile şi ore, în funcţie de numărul biletelor ce se pot acorda într-o zi, de programul casieriei instituţiei sau de problemele invocate de beneficiari. Având în vedere numărul mare de solicitări faţă de numărul de bilete alocate de Casa Naţională de Pensii, instituţia noastră solicită Casei Naţionale de Pensii Bucureşti suplimentarea numărului de bilete de tratament încercând astfel să soluţioneze un număr cât mai mare de cereri', a declarat directorul CJP Vaslui, Isabel Bogdan.

 

El a precizat că în ultimii ani, numărul de bilete alocate judeţului Vaslui a scăzut, în timp ce numărul celor care doresc să meargă la tratament este în creştere.

 

Directorul CJP a vorbit şi despre faptul că în situaţia în care numărul solicitărilor de bilete de tratament depăşeşte constant numărul biletelor de tratament alocate apar şi situaţii în care biletele pentru anumite staţiuni rămân nerepartizate.

 

'Acest lucru se întâmplă tocmai din cauza lipsei de cereri pentru respectivele staţiuni. Astfel, de cele mai multe ori, suntem în situaţia în care pentru anumite staţiuni sunt foarte multe solicitări, în timp ce pentru altele, din cauza distanţelor foarte mari şi a lipsei mijloacelor de transport adecvate, numărul solicitărilor să fie mai mic decât numărul biletelor repartizate. Din acest motiv, valorificarea biletelor de tratament nu atinge niciodată gradul de 100%', a mai spus Bogdan.

 

În cursul anului 2017, în Vaslui au fost înregistrate 7.053 de cereri pentru bilete de tratament, iar judeţului i-au fost repartizate 4.335 de bilete, în timp ce cu doi ani în urmă au fost înregistrate 6.820 de solicitări, pentru un număr de 5.081 de bilete repartizate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img