vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI : Incendiu de casa in Muntenii de Sus

Distribuie:

Publicat:

Pompierii militari din cadrul Detasamentului Vaslui au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o casa,  din localitatea Muntenii de Sus, comuna Muntenii de Sus.

In cursul serii trecute , la ora 22:05, un apel sosit in dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J. anunta producerea unui incendiu din localitatea Muntenii de Sus, comuna Muntenii de Sus, fara persoane surprinse in interior, conform datelor preliminare oferite de apelant.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de stingere,  cu o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Vaslui. La sosirea la fata locului, incendiul se manifesta in interiorul podului, acesta fiind inundat cu fum, cu posibilitate de propagare la intreg acoperisul casei. Incendiul a fost lichidat imediat, flacarile distrugand 2 m.p. din planseu din lemn si au  deteriorat circa 2 m.p. din acoperisul din tigla pe astereala din lemn. Cauza probabila o reprezinta un cos de fum neprotejat termic.

Pentru evitarea unor evenimente asemanatoare,  reamintim cetatenilor importanta respectarii unor masuri minime de prevenire a incendiilor specifice utilizarii cosurilor de fum ,   menite sa  asigure  protejarea  vietii si a bunurile populatiei, astfel: asigurati  verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului.  Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare si deasemene trebuie izolate termic fata de materialele combustibile ale planseului sau acoperisului ( grinzi, astereala de lemn si alte asemenea).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img