joi, 29 februarie, 2024

Vaslui: Situatia COVID-19, miercuri, 19 august

Distribuie:

Publicat:

Miercuri, 19 august,  situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezinta astfel – 1398 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:
-237 de persoane internate în spital: 226 pe secții (asimptomatici 47, forme ușoare 76, forme medii 83, forme severe 20) și 11 persoane în ATI;
-41 de persoane decedate;
-715 persoane vindecate;
-147 de persoane pozitive la domiciliu;
-190 de persoane pozitive (aflate în clădire carantinată – Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, județul Vaslui);
-68 de persoane pozitive (aflate în clădire carantinată – Centrul de Abilitare şi Reabilitare Neuro-psihică Mălăiești, comuna Vutcani, județul Vaslui).

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.
În cursul zilei de ieri 18.08.2020, peste 125 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și peste 40 de polițiști locali au desfășurat 2 misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 400 de persoane. De asemenea, peste 41 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.
Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Reamintim cetățenilor județului Vaslui că începând cu data de 17 august 2020 s-a prelungit măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise de pe teritoriul județului Vaslui, în grupuri de mai mult de 3 persoane care nu sunt membri ai aceleiași familii, spații cum ar fi: piețele agro-alimentare, târgurile, zonele de așteptare ( stații de autobuz, peroane, etc.), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, pe toată perioada de funcționare a acestor activități.

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați 112 doar în caz de urgență!
Informații legate de COVID -19 puteți primi și la numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui – 0770.379.448.
Vă reamintim de asemenea și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img