sâmbătă, 20 aprilie, 2024

VASLUI: “Ziua Veteranilor de Razboi – 29 Aprilie” – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Vineri, 28 aprilie 2017, ȋn municipiul Vaslui au avut loc ceremonii si manifestari omagiale, cu prilejul sarbatoririi ZILEI VETERANILOR DE RAZBOI – 29 Aprilie, la care au participat Prefectul Judetului Vaslui, Isabel BOGDAN si Subprefectul Mircea GOLOGAN. 
De la ora 10.00, la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Razboi Mondial, s-a desfasurat ceremonialul militar si religios pentru depuneri de coroane de flori, ȋn memoria celor care si-au pierdut viata pe cȃmpul de lupta. 
La manifestari au fost prezenti veterani de razboi din judet, reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, ai Centrului Militar Vaslui, ai autoritatilor locale si judetene, precum si grupuri de elevi si cadre didactice de la institutiile de ȋnvatamȃnt din municipiul Vaslui. 
In mesajul adresat participantilor, Prefectul Judetului Vaslui, Isabel Bogdan, a subliniat semnificatia Zilei Veteranilor de Razboi, marcata anual la 29 aprilie, si a reamintit faptul ca ”ziua veteranilor de razboi reprezinta un moment de cinstire, onorant si legitim, a celor pentru care conceptul de aparare a tarii a fost transformat intr-un crez. Generatiile prezente si viitoare au obligatia in a-si onora veteranii si de a pastra mereu vie amintirea celor care si-au sacrificat viata pentru ca noi, astazi, sa putem trai liberi. Ei sunt eroii nostri, care s-au jertfit pe cȃmpurile de lupta de pretutindeni, ȋnvatȃndu-ne astfel lectia curajului si a patriotismului adevarat. Merita toata recunostinta si respectul nostru, pe care o vom materializa prin continuarea idealurilor pe care le-au aparat cu atatea sacrificii”.
Ceremoniile de la Monumentul Eroilor din cel de al Doilea Razboi Mondial s-au incheiat cu defilarea Garzii de Onoare.
De la ora 11, Sala “Stefan cel Mare” a Consiliului Judetean Vaslui a gazduit 
adunarea omagiala, la care au luat parte membrii Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi – Filiala Vaslui, reprezentanti ai administratiei publice si ai institutiilor deconcentrate, elevi si profesori vasluieni. 
In cadrul sedintei festive, au fost rostite alocutiuni cu privire la faptele de arme ale soldatilor romȃni, pentru apararea independentei, suveranitatii si integritatii teritoriale a tarii, ȋn timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Totodata, asistenta a avut ocazia sa asculte memorii emotionante de pe cȃmpul de lupta a doi dintre participantii la conflagratia mondiala. 
Prezent la manifestari, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a ȋnmȃnat veteranilor de razboi plachete si diplome omagiale, “pentru curajul dovedit ȋn teatrele de operatiuni din  timpul celui de al Doilea Razboi Mondial”. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img