joi, 30 mai, 2024

 Vasluianul Ovidiu Artene la a doua finală europeană din cariera de arbitru – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Ovidiu Artene are parte de cel mai bun an din cariera de arbitru. UEFA l-a promovat printre cei mai buni asistenți din lume. Dovadă fiind faptul că a fost delegată la finala Europa League din 22 mai, de la Dublin, dintre Atalanta și Bayern Leverkusen.

Vasluianul va face echipă cu Istvan Kovacs (arbitru de centru), arbitrul asistent Vasile Marinescu și Cătălin Popa, asistent VAR.

Este a doua finală europeană la care Ovidiu Artene a fost delegat arbitru asistent, după finala Conference League din 2022, dintre AS Roma și Feyenoord Rotterdam ( scor 1-0).

Vasluianul în vârstă de 45 de ani are parte de un an excelent. De curând a fost delegat la partida dintre Barcelona și PSG din returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, fiind a opta partidă europeană din acest sezon pentru Ovidiu Artene.

Acesta se numără printre arbitrii asistenți care vor oficia la Campionatul European din Germania. UEFA l-a inclus pe lista arbitrilor de la EURO la finalul lunii aprilie.

Arbitrul vasluian a oficiat și la ediția 2020 a Campionatului European, debutul având loc în partida dintre Țările de Jos și Macedonia de Nord.

Vasluianul a fost pe lista FIFA și la Mondialul de acum doi ani din Qatar, însă nu a arbitrat niciun meci, fiind doar asistent VAR.

Ovidiu Artene a intrat în arbitraj în 1996, iar trei ani mai târziu promovează în corpul arbitrilor de Liga 3. În 2007 promovează ca arbitru asistent în Liga 1. Vasluianul se află din 2013 pe lista FIFA, iar de trei ani are categoria Elite.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img